Marosvásárhelyen az Osonó Színházműhely előadása

Marosvásárhelyen az Osonó Színházműhely előadása

Február 21-én 16 órakor a Deus Providebit Ház ad otthont az Ahogyan a víz tükrözi az arcot című dokumentarista előadásnak, amelyet közönségtalálkozó követ. A Fazakas Misi által rendezett produkció eddig 566 alkalommal került bemutatásra 3 kontinens 24 országának 188 településén és 12 nemzetközi fesztiválmeghívást, illetve 2 legjobb előadás díjat tudhat magáénak.
Az eseményre a Gyulafehérvári Caritas EEA Norvég Alap, valamint a Renovabis által támogatott projektjének keretén belül kerül sor, így a belépés ingyenes, de a helyek korlátozott száma miatt regisztrációhoz kötött, amelyet az osonoszinhaz@osono.ro e-mail címen lehet megtenni.
A Caritas Iránytű a munka világába elnevezésű, négy éves programja a korai iskolaelhagyás csökkentését, a munkanélküli fiataloknak a munkapiacon való elhelyezkedését és a külföldre való elvándorlás visszaszorítását célozza meg. Ebben a munkában vesz részt az Osonó Színházműhely, mint nagy tapasztalattal rendelkező szakmai partner. A társulat két tagja, Fazakas Misi és Mucha Oszkár több alkalommal színházi nevelési, valamint önismereti, személyiségfejlesztő, kommunikációs, kompetenciaerősítő és csapatkovácsoló műhelyfoglalkozást tartott a marosvásárhelyi Avram Iancu Szakközépiskola diákjai számára. A program következő eseménye az előadás megtekintése majd az utána következő feldolgozó foglalkozás.
Az előadás kiinduló pontját a fiatalok személyes történetei képezik, így a fiatalokat érintő társadalmi- szociális problémákat, a magányos gyerek, a tehetetlen szülők, a kiszolgáltatott fiatalok helyzetét és történeteit járja körbe a társulat, megmutatva arcainkat, ahogyan a víz tükrözi azokat.
Szereplők: Mucha Oszkár, Mihácsi Veronika, László Fruzsina, Póra Jácinta, Basa Ádám
Technikus: Kelemen Szabolcs
Rendező: Fazakas Misi