MAROSVÁSÁRHELYEN AZ ILJA PRÓFÉTA

MAROSVÁSÁRHELYEN AZ ILJA PRÓFÉTA

Tadeusz Słobodzianek: Ilja próféta című darabja, mely hihetetlen történet tizennégy jelenetben műfaji megjelöléssel szerepel a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház repertoárjában, vendégelőadásként júniusban három ízben is megtekinthető lesz Marosvásárhelyen.  

A Bocsárdi László által rendezett Ilja próféta eredeti bemutatója 2001 decemberében volt, az azt követő időszakban pedig A csoda mellett ez a produkció is jelentős sikereket ért el a nagyközönség és a szakmabeliek körében egyaránt. Az előadás 2002-ben elnyerte az ATELIER Nemzetközi Színházi Fesztivál Nagydíját, a Kisvárdai Határon Túli Magyar Színházak XIV. Fesztiváljának Nagydíját, Budapest Főváros Önkormányzatának Különdíját, mint a Vendégségben Budapesten – Határon Túli Magyar Színházi Estek rendezvénysorozat legkiemelkedőbb előadása. Ezenkívül 2002-ben részt vett a Szebeni Nemzetközi Színházi Fesztiválon, a Pécsi Országos Színházi Találkozón, és 2003-ban Kolozsváron is bemutatták egy sikeres turné keretében.

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Kistermében 2014. június 7-én, szombaton 19.30 órától a Bernády György mecénás, Sütő András és Karácsony Benő bérlet keretében,  8-án, vasárnap 16.30-tól szabadbérlettel és jeggyel, 8-án, vasárnap 19.30 órától a Molter Károly és Petelei István bérlet keretében tekinthető meg a sepsiszentgyörgyiek vendégjátéka.

Jegyek válthatók a Kultúrpalota jegyirodájában hétköznap 12.00-17.30 között és a színházi jegypénztárban 9.00-15.00 óra között, illetve a www.biletmaster.ro internetes oldalon.