Marosvásárhelyen a Halj meg és nagy leszel!

Marosvásárhelyen a Halj meg és nagy leszel!

Kilencállomásos erdélyi turnéra érkezik Földes László Hobo zenés monodrámája, a Halj meg és nagy leszel!. A Vidnyánszky Attila rendezte előadás a turné utolsó állomásaként szeptember 19-én 19 órától látható Marosvásárhelyen, a Spectrum Színházban.

 

Zenés kálvária 14 stációval – mondja az alcím a Halj meg és nagy leszel! című előadásról. Dalok, versek, vallomások, történetek. Hobo mesél. Mesél az elmúlt hetven évről, a Rákosi óvodától az általános iskolás éveken át az apa (Földes László egykori kommunista belügyminiszter) megtagadásáig. Majd mesél a csavargással töltött vándoréveiről, az egyetlen mozgalomról , a beatről, ami önazonos volt vele, mesél a Hobo Blues Band megalapításáról, a rendszerváltásról, és az azóta tartó csalódottságról. Nem csak Hobo hetven évét mutatja be a darab, a Halj meg, és nagy leszel! a mi meséink is.  A monodráma mesél azokról az időkről is, amikor a határok le voltak zárva így hát feszegetni kellett azokat,  rock and rollal, blues-zal, irodalmi estekkel.

„Itt, a színházban bevallhatok mindent, úgysem hiszi senki egy szavamat sem. Hogy utána könnyebb lesz? A fenét. A tapstól lesz könnyebb, hogy össze-vissza hazudhatok és megtapsolnak. Vagy igazat mondhatok? Nem hiszik el, de nem is kell, a lényeg az, hogy tapsoljanak… Ezért jó a színház. Itt minden lehetek, akár még önmagam is, úgy sem hiszik el. Akkor minek hazudjak? Az nem könnyű, munkaigényes dolog, ki kell találni mindent, aztán leírni, megtanulni és úgy csinálni, mintha…” – írja Hobo az előadásról.

Vidnyánszky Attila rendező zavarba ejtően személyesnek, kitárulkozónak, őszintének nevezte a monodrámát. „Az a Hobo, akit a Halj meg, és nagy leszel! szerepében fognak látni, az egyik legőszintébb ember, akit valaha ismertem. Őszintesége megrendítő és bátorságot adó”– fogalmazVidnyánszky Attila.

A Halj meg és nagy leszel! című előadás szeptember 19-én 19 órától látható Marosvásárhelyen, a Spectrum Színházban. Az előadásra elővételben lehet jegyet vásárolni  a www.biletmaster.ro honlapon, vagy a Spectrum Színház Rózsák tere 13. szám alatti helyszínén hétköznaponként 10 és 12 között, ugyanebben az időszakban jegyet foglalni is lehet a 0744-301.875-ös telefonszámon. Egy jegy 25 lej, kedvezményesen pedig 20 lejbe kerül.

Halj meg, és nagy leszel!

zenés kálvária 14 stációval

Írta: Földes László Hobo

Rendezte: Vidnyánszky Attila