Márciusi programok a Szigligeti Színházban

Márciusi programok a Szigligeti Színházban

Márciusban évfordulós ünnepséggel, világnapi nyílt nappal, négy új bemutatóval, valamint előadásbúcsúztatóval várja nézőit a Szigligeti Színház.

Arany János születésének kétszázadik évfordulója alkalmából két előadást tűz műsorára márciusban a Szigligeti Színház: a március 2-i nagyszalontai ünnepségeken a Honnan és hová? című, Novák Eszter által rendezett verses előadást, március 31-én pedig a Bolond Istók – Nagyszalontától a Margitszigetig című, Hargitai Iván által rendezett rendhagyó ifjúsági irodalomórát viszi színre a Szigligeti Társulat.

Március 3-án 19 órától a Szigligeti Stúdióban mutatkozik be a nagyközönség előtt a Szigligeti Társulat interaktív ifjúsági előadása, a Trónok arca casting. A Balogh Attila rendezésében megvalósuló improvizatív produkció a zene, valamint a játékosság nyelvén beszél a közösségi alkotás szépségeiről.

Március 10-én 19 órától a Nagyvárad Táncegyüttes nagyszínpadi produkciója debütál a Szigligeti Színházban. A Barbárok című táncszínházi előadás Móricz Zsigmond azonos című novellájából inspirálódott, világában pedig a népi és kortárs táncok egyaránt helyet kapnak. A táncelőadást Györfi Csaba rendező-koreográfus jegyzi.

Utolsó előadásához érkezik a Szigligeti Társulat 2014/2015-ös évadban nagy sikerrel bemutatott, fesztiváldíjas előadása, A mi osztályunk. A XX. század tragikumát tizennégy képben elmesélő, megrázó erejű dráma március 18-án, 19 órától látható utoljára a színház nagyszínpadán.

Március 29-én, 19 órától, a budapesti Nemzeti Színház után Nagyváradon vendégszerepel a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház. A Zakariás Zalán rendezésében színre vitt Roberto Zucco egy krimibe illő valós történetet dolgoz fel, aktuális hangnemben, különleges látványvilággal.

Március 27-én világnapi nyílt nappal készül a Szigligeti Színház. Az eseménysorozat részletes programja hamarosan az érdeklődők számára is elérhető lesz. Március folyamán ugyanakkor Székelyföldön, illetve Bukarestben vendégszerepel a Nagyvárad Táncegyüttes, a Szigligeti Színház pedig az egri és brassói közönség előtt is bemutatkozik.

Jegyek a színház jegypénztárában (nyitva hétköznapokon 14-19 óra között, valamint a hétvégi előadások előtt egy órával), valamint online, a www.biletmaster.ro oldalon kaphatók.