Márciusi programok a Puck Bábszínházban

Márciusi programok a Puck Bábszínházban

Márciusban is szombati előadásokkal várja közönségét a kolozsvári Puck Bábszínház. Március 7-én A tornyocska,  14-én Csipike, 21-én a Meseszőnyeg, 28-án a Jancsi és Juliska előadásokat lehet megtekinteni 11:00 órai kezdettel, a bábszínház székhelyén.

A tornyocska:

Egy csapat bábszínész meglátogatja a gyerekeket, és bábokat, valamint színes kockákat visznek magukkal. Miután ismertetik a játékszabályokat, az alkotók és a gyerekek elkezdik megépíteni a tornyocskát, a mese központi elemét. Ezt követően, a színészek elvonulnak az építmény mögé, amely paravánként szolgál, s előadják A tornyocska meséjét – egy történetet, amelyben a kisállatok (Süni, Kakas, Egérke) győzedelmeskednek a nagyok fölött (Róka, Farkas, Medve) és megvédik otthonukat, a tornyocskát.

Írta: Sz. J. Marsak

Rendező: Jakab Ildikó

Tervező: K. Kalinovszki Mária m.v.

Zeneszerző: András Enikő m.v, Csortán Márton

Előadják: I. szereposztás: Balogh Dorottya, Erdei Emese, Domokos Szabolcs, Mostis Balázs

II. szereposztás: Patka Ildikó, Pünkösti Laura, Bondár Tibor, Kötő Áron

Csipike:

Biztos találkoztál már Csipike nevével, de emlékszel-e, hogy milyen egy elrettentő példa, vagy hogy mi az a tudományos meggyőzés? A bábszínházi előadásban választ találsz a kérdésekre. Csipikét, az erdő jóságos urát megkísérti a zsarnokság szelleme, a megszokott kedvességét önkényes, gonosz döntések és parancsoló hangnem váltja fel. A hatalomról szóló tanulságos történet egy közös, békés vacsorával zárul.

 

Látványterv: Ioana Olăhuț

Zene: Venczel Péter

Rendező: Varga Ibolya

Rendezőaszisztens: Pünkösti Laura

Előadják: Urmánczi Jenő, György László, Patka Ildikó, Erdei Emese, Giriti Réka, Kötő Áron, Pünkösti Laura, Balogh Dorottya, Csortán Márton, Domokos Szabolcs, Mostis Balázs, Bondár Tibor

 

Meseszőnyeg:

 

A „Meseszőnyeg” cím a történetek egységességére és színgazdagságára egyaránt utal, de kifejezi az előadás térben és időben való határait is. A mi szőnyegünk kör alakú, nemezelt szőnyegecske, melybe a négy mese egy-egy szimbolikus motívumát hímeztük. Meséink Móra Ferenc írásaiból ihletődtek: három családi történet és egy verses mese kel életre a játék alatt.

Szerző: Móra Ferenc

Rendező: Varga Ibolya

Dramatizálás: Varga Ibolya
Zeneszerző: Venczel Péter
Díszlet-, jelmez -, bábtervező és grafikus: Fekete Anetta

Előadják: Patka Ildikó, Pünkösti Laura, György László, Kötő Áron

Jancsi és Juliska:

A a mese főszereplői, a Favágó és a Boszorkány alakja mellett megismerhetitek a falánk Macskát, a torkos Medvét, valamint a játékmester szerepét betöltő Csipet manót is. Az előadás interaktív játéklehetőségeket is tartalmaz: Csipet manó minden alkalommal, mielőtt akcióba lép, kikéri a gyerekek véleményét, tanácsát, és közösen találják meg a leghatékonyabb módját annak, hogy miként szabadítsák ki a főhősöket a Boszorkány karmai közül.

Rendező: Varga Ibolya

Bábok: Virgil Svințiu

Díszlettervező: Sandu Marian

Zene: Kötő Áron

Előadják : Giriti Réka, Pünkösti Laura, Csortán Márton, György László, Kötő Áron, Urmánczi Jenő

————————————————-

A Puck Bábszínház román társulata is várja az érdeklődőket, március 1-jén a Csipkerózsia (Frumoasa din pădurea adormită), 8-án a Kiskakas gyémánt félkrajcárja (Punguța cu doi bani), 15-én Apolodor könyve (Cartea cu Apolodor), 22-én A rút kiskacsa (Rățușca cea urâtă), 29-én a Pinokkió (Pinocchio) előadásokat lehet megtekinteni 11:00 és 12:30 órától.

 

Jegyek válthatók előadás előtt a bábszínház pénztáránál. Jegyfoglalás hétfőtől péntekig 9-16 óra között Jakabfi Ágnesnél, a 0731837693 telefonszámon.