Márciusban újra műsoron a  Shakespeare, Sonett 66

Márciusban újra műsoron a Shakespeare, Sonett 66

Márciusban újra látható a temesvári magyar színház 2017-ben Kokan Mladenović rendezésében bemutatott Shakespeare, Sonett 66. című előadása. A William Shakespeare 66. Szonettjének többszörösen díjazott feldolgozását március 13-án este 19 órától láthatja a közönség a Színház Nagyteremében.

Az erős társadalomkritikai éllel bíró szöveg az alkotók olvasatában újfajta jelentéstartalmakkal telítődik, anélkül, hogy elszakadna a shakespeare-i univerzumtól. Így, miközben az előadás kíméletlenül állást foglal a világ aktuális társadalmi, politikai, gazdasági kérdéseiben, egy percig sem enged megfeledkezni a shakespeare-i univerzum időtlenségéről és időn kívüliségéről.

 

„Fájdalmas, felkavaró és gyönyörű a temesváriak előadása. A zene, a koreográfia, a dramaturgia pontosan lekottázott, egymást és az előadást szolgálja. Mindez a nagyszerűség viszont a színészeken múlik, akik úgy tudnak jelen lenni, mozogni, élni és átélni a színpadon, hogy egyetlen pillanatig sem engedik el a nézőt, akit a rendező belekomponált az előadásba. Merthogy rólunk szól ez az egész: jóságunkról, gonoszságunkról, életünkről, társadalmunkról, gyarlóságainkról és nagyszerűségünkről. Rajtunk múlik a lenni, vagy nem lenni. Talán megérdemeljük Shakespeare-t.” (Simon Judit/ ERport)

Az előadásban Aszalos GézaBalázs AttilaBandi András ZsoltBorbély B. EmíliaCsata ZsoltÉder EnikőCsábi AnnaKiss AttilaKocsárdi LeventeLőrincz RitaMagyari EtelkaMátyás Zsolt ImreMolnár BenceMolnos András CsabaSimó EmeseTar MónikaTokai Andrea látható.

Az előadásokra jegyek válthatóak a www.biletmaster.ro honlapon valamint a Színház jegypénztárában minden hétköznap délelőtt 10 és 13 óra között, illetve délután 16 és 19 óra között, vagy előadások előtt egy órával. Foglalásukat jelezhetik: ticket@tm-t.ro email címen, vagy akár a 0752111803, 0356450606 telefonszámokon.