Március 10-től lehet jegyeket vásárolni a Reflex3 Nemzetközi Színházi Fesztiválra

Március 10-től lehet jegyeket vásárolni a Reflex3 Nemzetközi Színházi Fesztiválra

A március 18–31 közt zajló Refelx3 Nemzetközi Színházi Fesztivál által Sepsiszentgyörgy találkozási PONTtá válik Európa kulturális térképén. Előadásaira hétfőtől lehet jegyeket váltani.

A Tamási Áron Színház által szervezett Reflex3 fő programja 5 nagytermi és 4 stúdióelőadást kínál. Kísérőrendezvényei sorába – hagyományaihoz híven – azokat a saját műfajukban számottevő alkotásokat is belefoglalja, melyeket a város kulturális intézményei kínálnak: az M Studio, mint Erdély egyetlen hivatásos mozgásszínháza, a 25. évfordulóját ünneplő Háromszék Táncegyüttes, a nagykorúvá érett, bábos világnapot ünneplő Cimborák Bábszínház, a találkozó egy fiatalokkal létrehozott nemzetközi koprodukciót is bemutat  az Osonó Színházműhelytől.

Idén a Reflex3 szervezőinek kevesebb társulatot állt módjában meghívni. A kis nézőszámmal játszott vagy stúdiókörülmények közt bemutatásra kerülő előadásokat több alkalommal is műsorra tűzik.  Így szélesebb nézőközönséghez is eljutnak a produkciók. Ugyanakkor érdemes időben jegyet váltani, hiszen ezek csak személyesen vagy online vásárolhatóak meg.

A jegyárak a korábbi kiadások áraitól alig térnek el: 20, illetve 40 lej közt mozognak. A nagyteremi vendégjátékok, mint a litván Oskaros Koršunovas színház Miranda című előadása, vagy a budapesti Nemzeti Színház vendégjátéka 40 lejes helyárral tekinthetők meg. Az Új Stúdióban látható előadások: a temesvári német és magyar színház együttműködésében született Moliendo café Silviu Purcărete rendezésében; a bukaresti Odeon Színház vendégjátéka; a lengyel Dada von Bzdülöw mozgásszínházi produkció 35, illetve 20 lejbe kerülnek. Szintén 20 lejért lehet a koncertekre a belépőt megváltani, a bécsi kvartett  és a berlini ragamuffin zenekar a fesztivál nyitó- és záróakkordjaiként hangzanak el. A Tamási Áron Színház és az M Studio előadásai, melyeket a fesztivál keretében játszanak, a hagyományos 16, illetve 12 lejes jegyárakkal láthatók, emellett az Ábel bérletek is érvényesíthetőek.

A márciusi kínálatnak ingyenesen látogathatók  képzőművészeti tárlatai és vetítései: a MAGMA kortárs kiállítótér csoportos kiállítása, a Tadeusz Kantor munkásságát és filmjeit bemutató eseménysorozat és az Osonó Színházműhely produkciója.

Idén is hirdet Mecénás bérletet a fesztivál. A támogatói bérletet vásárló nézők megerősíthetik a fesztivállal vállalt értékközösséget. Meglévő mecénásaink és jövőbeni pártolóink Szabó Krisztinával vehetik fel a kapcsolatot a 0726 083338-as telefonszámon.

Szakmai jegyekre a kérelmeket a színház titkárságán lehet jegyeztetni, a titkarsag@tamasitheatre.ro címen. Ebben a kedvezményben azon alkotók részesülhetnek, akik a színházművészetben tevékenykednek, és ide tartoznak a színház- vagy filmművészeti tanintézmények hallgatói is. A fesztivál vezetősége a rendelkezésre álló helyek bizonyos százalékát tartja fenn erre a célra.

A jegyek értékesítése március 9-től, hétfőtől indul a Tamási Áron Színház jegypénztáránál, a Városi Kulturális Irodában. Hétköznapokon 10 és 17 között várja a vásárlókat a jegyiroda, előzetes foglalásra nincs lehetőség. Online jegyeket a  www.biletmaster.ro oldalon lehet rendelni. A Reflex3 virtuálisan bebarangolható, műsorának részletes kínálata letölthető a www.reflexfest.ro honlapon.