Március 7-én és 8-án lesz a Valami csaj(ok) bemutatója

A Tamási Áron Színház februári programjában közölt információktól eltérően Neil LaBute Valami csaj(ok) című darabjának bemutató előadásaira március 7-én és 8-án kerül sor. Az előadást a Kamarateremben mutatja be a társulat Radu Alexandru Nica rendezésében, aki a temesvári német színház művészeti vezetője, és a fiatal román rendező-korosztály egyik legkiemelkedőbb, UNITER-díjas művésze. A darab szövegét az angol eredetiből Ungvári-Zrínyi Ildikó fordította.

Neil LaBute Valami csaj(ok) című kortárs amerikai darabja találkozásokról szól. A főszereplő egy feltörekvő író, aki házassága előtti utolsó kalandként, végigjárja eseménydús legény-életének egykori színhelyeit, sorra felkeresve egykori szerelmeit. Célja: lezárni a múltat, hogy új lapokkal indulhasson a felelősségteljes jövő felé. Látszólag egyszerű a számvetés, de a könnyed párbeszédek minduntalan kényes ügyekről is fellebbentik a fátylat, és begyógyultnak hitt lelki sebek nyílnak fel.

 

Az előadás elkészítésében közreműködnek: Cristina Milea díszlet- és jelmeztervező, Vlaicu Golcea zeneszerző, Nagy B. Sándor dramaturg, Veress Zsóka ügyelő és Dobra Mária Magdolna súgó. Szereplők: Mátray László, Tulit Éva, Pál-Ferenczi Gyöngyi, D. Albu Annamária és Fekete Mária.