Már kaphatók jegyek a Koldusoperára

Már kaphatók jegyek a Koldusoperára

A Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata már értékesítésre bocsájtotta a legújabb bemutatójára szóló belépőket. A Babarczy László Kossuth- és Jászai díjas é. m. rendező által színpadra állított produkciót az Ady Endre bemutatóbérletek mellett jeggyel is meg lehet tekintetni. Belépők korlátozott számban kaphatók a színház Horea úti jegyirodájában, 30 lejes egységáron.

Brecht klasszikus művét minden színházkedvelő ismerheti, ám Bicska Maxi rablóromantikával fűszerezet története korántsem csak szerelemről és betyárbecsületről szól, ugyanis a cukormáz alól kisejlik a feslett nagyváros mocska, ahol mindennek ára van, minden eladó, és ez alól még az emberi erkölcs sem kivétel: a szerelem múlandó, a barátság hamisgyöngy. „Előbb a has jön, aztán a morál” – írja Brecht, és ez a megállapítás közel száz év multán éppoly aktuális, mint 1928-ban. Napjainkban is tucatjával találni olyan karaktereket, akik akár a Koldusoperából is előléphettek volna: koldusok, örömlányok, stricik, bűnözők.

A mű a színházirodalom egyik igazi remekműve, hiszen opera, operett és musical egyszerre, ugyanakkor mindezek paródiája is egyben. Olyan közismert slágerek hallhatók az előadásban élőzenei kísérettel, mint a Cápa-dal, az Ágyú-dal, illetve a Salamon-dal.

Jegyek hétköznap 10 és 17 óra között a szervezőirodában, vagy előadás előtt egy órával a Szakszervezetek Művelődési Házának előterében válthatók. Bővebb információkért a 0261-712106-os telefonszámon vagy a szervezes@harag.eu e-mailcímen lehet érdeklődni. A rendhagyó bemutatónapra (a megszokott péntek helyett vasárnap este) a művelődési ház zsúfolt programbeosztása miatt van szükség. A Harag György Társulat a kedves nézők szíves megértésér kéri és szeretettel vár mindenkit a bemutatóra.

A Harag György Társulat PR-osztálya