Manka az online térben

Manka az online térben

A Harag György Társulat online színházi élménysorozata pénteken, május 22-én folytatódik: 19 órától Hatházi András Manka című előadása kerül fel a társulat Youtube-csatornájára.

Hatházi András rendező, Jászai- és kétszeres UNITER-díjas színész, egyetemi oktató a Székely János Határon Túli Magyar Drámaírói Ösztöndíj felhívására írta a későbbi nyertes darabot, amelyet a Harag György Társulat ősbemutatóként tűzött színpadra 2015 szeptemberében.

Mi kell ahhoz, hogy a harmincnégy éves szokást, a jól bevált, megbízható, egyetlen menedéket jelentő mindennapos rutint felrúgjuk? Mikor leszünk annyira öregek, hogy elmondhatjuk magunkról: minket már semmi sem lep meg. Még a szerelem se.
Mi kell a gyilkossághoz? Féltékenység? Düh? Titok? És egyáltalán: meddig titok a titok?
Ki a tettes? Aki elkövet, vagy aki hagyja, hogy elkövessék mások?
Vannak nagy kérdések a hétköznapokban? Vagy csak zseninek álcázott őrültek, akik mindenfélét összehordanak, csak hogy eltöltsék végre az időt.
Miről kell meggyőződnünk? Meg kell győződnünk egyáltalán? Lehetünk-e bizonyosak bármiben is?
Hét ember a színen, mindenki szeret, mindenki hisz, mindenki csordultig tele jó szándékkal. És akkor mégis: miért olyan nehéz együtt lenni?
Ki az ember? Mi az ember?
Vagy nincs semmi más, csak színház?

Szereplők: Marosszéki Tamás, Kovács Nikolett, Gaál Gyula, Bogár Barbara, Kányádi Szilárd, Sándor Anna és Poszet Nándor. Az előadást Hatházi András rendezte. A produkció díszletét Cristian Gătina tervezte, illetve a jelmezek is az ő munkáját dicsérik. A rendező asszisztense Végh Balázs, az előadásban látható videó-bejátszások, illetve a videóajánló operatőre Süveg Károly volt, az ügyelői és súgói feladatokat Fábry Zoltán látta el.