Măniuţiu rendezett Udverhelyen - Évadzáró bemutató a Tomcsa Sándor Színházban

Măniuţiu rendezett Udverhelyen – Évadzáró bemutató a Tomcsa Sándor Színházban

Június 21-én, szombaton zárta a 2013/2014-es évadát a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház. Évadzáró előadásként Mihai Măniuţiu: Szebb az élet halál után című komédiájának bemutatóját láthatták a meghívottak.

Az utóbbi három hétben színházunk vendégül látta Románia egyik legelismertebb rendezőjét, Mihai Măniuţiut és csapatát, akik a helyi társulattal közösen dolgoztak az előadás sikeréért. A koreográfiáért Vava Ştefănescu m.v., a zenéért Şerban Ursachi m.v. felelt, a színpadkép pedig Tudor Lucanu m.v. munkája volt.


Fotó: Balázs Attila

A neves rendező saját szövegét állította színpadra, melyet a társulat tagjaira írt. A tavaly őszi casting során annyira megragadta az udvarhelyi csapat közössége, hogy senkit nem akart kihagyni a szereposztásból, így az előadásban igyekezett mindenkinek megadni a lehetőséget egyénként és csapatban is megmutatkozni.

Így alakult ki a „metafizikai kabaré” – ahogyan a szerző nevezi a műfajt – mely egyszerre vicc, provokáció, meditáció és felzaklató kérdés. Nem akar választ adni, csupán bemutatja a halottak képzeletbeli világát, egyet a lehetségesek közül.