Mámor és testiség az M Studiónál

Mámor és testiség az M Studiónál

Zakariás Zalán rendezésében Arthur Schnitzler Körtánc című drámáját viszi színre az M Studio Mozgásszínház. A szerelem és testiség központi témája köré szerveződő új előadást május 23-án mutatják be Sepsiszentgyörgyön.

A Körtánc a szerelem és testiség viharának kavalkádja. Az előadás találkozások láncolata, egyetlen közös szervezőelv, a szexualitás mentén. A vágy, mint legfontosabb érzés jelenik meg benne, amelynek muszáj utat adni, minden egyéb rendet, hitet, törvényt megbontva. A megjelenített szereplők életében egyetlen kézzelfogható, biztos pont van, és ez a pillanatnyi testi öröm. A mámor azonban a csalódással jár karöltve, a beteljesült pillanat ürességet hagy maga után, ebben a kontrollálhatatlan, ösztöni világban pedig kérdés, hogy van-e remény a boldogságra.

A bécsi születésű Arthur Schnitzler 1896-97 telén írta meg a Körtáncot, de a darab ősbemutatójára csak 1921-ben került sor Németországban. Az előadás széles körben váltott ki felháborodást, a bemutatót követően beperelték az alkotókat és előadókat egyaránt. A Körtánc ugyanis a romantikától elszakadva, szabadon kezelte a szerelem és szexualitás problematikáját. A sepsiszentgyörgyi M Studio Mozgásszínház Zakariás Zalán rendezésében viszi színre a legmerészebbként és legbotrányosabbként számon tartott Schnitzler-darabot.

Az új produkciót május 23-án, pénteken 19 órától mutatják be az Új Stúdióban, majd május 24-én, szombaton is megtekinthető lesz az előadás. Jegyek a városi szervezőirodában kaphatók (telefonszám 0267-312104). Az előadás 14 éven aluliaknak nem ajánlott.