Magyarországi turnén a Csíki Játékszín

Magyarországi turnén a Csíki Játékszín

Négy alkalommal játssza Magyarországon a Csíki Játékszín A Napsugár Fiúk című vígjátékát október 17-21 között. Két előadásra Budapesten és egy-egy fellépésre Csíkszereda két testvérvárosában, Tiszaújvárosban illetve Székesfehérváron kerül sor.

Neil Simon komédiáját már láthatta a budapesti közönség idén márciusban a Thália Színházban. Ezúttal a József Attila Színház és a Klebelsberg Kultúrkúria hívta meg a produkciót a fővárosba, határon túli produkciókat bemutató programjaikba. Tiszaújvárosban a csíkszeredai előadás nyitja a Színház határok nélkül nevű őszi rendezvénysorozatot, Székesfehérvárra pedig az Önkormányzat meghívására utazik az előadás. A turné programja a következő:

október 17. szombat, 19 óra        Színház Határok Nélkül, Derkovits Kulturális Központ, Tiszaújváros

október 18. vasárnap, 19 óra       József Attila Színház, Budapest

október                19. hétfő, 19 óra              Klebelsberg Kultúrkúria, Budapest

október 21. szerda, 19 óra            Szent István Művelődési Ház, Székesfehérvár

Willie Clark és Alfred Lewis alkották hajdanán sok-sok évig a híres komikus párost, a Napsugár fiúk néven széles körben ismert duót. Tizenegy éve nem beszélnek egymással, mert Al egy napon úgy döntött, hogy visszavonul a pályáról és ezzel társa, Willie karrierjének is bealkonyult. Willie unokaöccse és ügynöke, Ben, aki folyamatosan megpróbálja nagybátyját színészi feladatokhoz juttatni egy nap óriási bejelentést tesz: a CBS csatorna egy tévé-showban szeretné ismét összehozni a párost, ahol elő kell adniuk egyik legendás jelenetüket.

szereplők: Willie Clark: FÜLÖP ZOLTÁN, Alfred Lewis: SZÉLYES FERENC, Ben Silverman: KOSZTÁNDI ZSOLT, Csinos ápolónő/ Nővér: SZABÓ ENIKŐ, Egy lelkes epizodista: KISS ERNŐ, hangok: KOZMA ATTILA, PUSKÁS LÁSZLÓ, PARÁSZKA MIKLÓS, fordította: UNGVÁRI TAMÁS, koreográfus: ZAIBA  ANIKÓ, díszlet-jelmeztervező: SÁNTHA BORCSA, rendező: PARÁSZKA MIKLÓS. Az előadás a Theatrum Mundi Színházi és Irodalmi Ügynökség engedélyével jött létre. Az előadást egy szünettel játsszuk, időtartama 2 óra 30 perc.