Magyarországi turnéjáról tért haza a Csíki Játékszín

Magyarországi turnéjáról tért haza a Csíki Játékszín

A Napsugár Fiúk című előadás utazótársulata egyhetes magyarországi körútról tért haza. Október 17-én, Csíkszereda testvérvárosában, Tiszaújvárosban mutatkozott be a Színház Határok Nélkül elnevezésű fesztiválon, zsúfolt nézőtér előtt. A rendezvény megnyitó beszédében, A Csíki Játékszín igazgatója, Parászka Miklós hangsúlyozta a színházművészet pótolhatatlan szerepét a határok nélküli világ megőrzésében.

 A turné Budapesten és környékén folytatódott.  A József Attila Színház lelkes, telt házas nézőtérrel, Nemcsák Károly, befogadó  igazgató méltató szavakkal és pezsgővel köszöntötte a  művészeket. A pesthidegkúti Klebelsberg Kultúrkúriában visszatérő vendég a Csíki Játékszín. A sok taps és nevetés ezt üzente: újra és újra visszavárják a társulatot.

Csíkszereda másik testvérvárosában, Székesfehérváron tévések és a helyi lapok munkatársai vették körül Fülöp Zoltánt, az előadás főszereplőjét. A városi tanács termében díszvendégeknek kijáró tisztelettel fogadták a társulatot, az esti előadáson a nagy múltú város polgármestere is megjelent.