Magyarországi kistelepüléseken turnézik az Osonó Színházműhely

Magyarországi kistelepüléseken turnézik az Osonó Színházműhely

Szeptember 30. és október 3. között olyan településeken lesz látható a többszörösen díjazott Ahogyan a víz tükrözi az arcot című előadás, amelyeknek a környékén nem működnek magyar nyelvű színházak és társulatok, illetve nincsenek színházi nevelési programok. A független társulat NKA Közművelődés pályázata által támogatott projektjének célja olyan fiatalokból és felnőttekből álló közösségek megszólítása, amelyek számára szociális, gazdasági vagy földrajzi helyzetük miatt nehézséget okoz a színház bármilyen megtapasztalása. Az előadásokat minden alkalommal az Osonóra jellemző moderált interaktív beszélgetés és foglalkozás követi.

A Fazakas Misi által rendezett előadást eddig 525. alkalommal mutatta be a társulat 3 kontinens 24 országának 175 településén. Az előadás kiinduló pontját a fiatalok személyes történetei, illetve az azokból született szövegkönyv képezi, így a fiatalokat érintő társadalmi- szociális problémákat, a magányos gyerekek, a tehetetlen szülők, a kiszolgáltatott fiatalok helyzetét és történeteit járja körbe a társulat, megmutatva arcainkat, ahogyan a víz tükrözi azokat.

Az Osonó Színházműhely egy olyan független, alternatív színházi kezdeményezés, amely a létrejövő előadásokon túl párbeszédre törekszik a közönséggel, annak érdekében, hogy inspirációt adjon, hogy felelős és kreatív emberként keressék meg helyüket a társadalomban. A színházi, oktatási és szociális projekteken keresztül, az Osonó intenzív élményt biztosít a résztvevők számára, hogy saját önismeretük és másokkal való kapcsolataik fejlesztését elősegítse. A független társulat célja, hogy korunk mindennapi történéseit felismerje, művészi alkotássá formálva alternatív megoldásokat keressen.

A társulat 2016-ban az Európai Parlament értékelése által az Ifjúsági Nagy-Károly Díj Nemzeti győztese lett, 2015-ben Regisztrált Tehetségponttá, majd 2017-ben Európai Tehetségponttá vált és 2012-ben a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Csokonai Vitéz Mihály Közösségi díját vehette át.

Szereplők: Mucha Oszkár, Mihácsi Veronika, Fazakas Hunor, Virginia Alexandra, Kozma Zsófi, Macsuka Patrik. Technikus: Pászka Gáspár. Rendező: Fazakas Misi.

A turné programja:

Szeptember 30, 17 óra: Jászfényszaru, Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár

Október 1, 17 óra: Csenger, Művelődési Központ

Október 2, 14 óra: Porcsalma, Szociális Szolgáltató Központ

Október 3, 12.30 óra: Fehérgyarmat, Fehérgyarmati Móricz Zsigmond Művelődési Ház és Könyvtár

Az előadás trailere ITT tekinthető meg:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=oNxNf_j9gXY