Magyar klasszikusok a Szigligeti színpadán

Magyar klasszikusok a Szigligeti színpadán

Októberben négy magyar klasszikussal várja közönségét a nagyváradi Szigligeti Színház: a műsoron családi és ifjúsági előadások, valamint drámai költemény is helyet kapott.

Október 27-én, szerdán, 19 órától a Nagyvárad Táncegyüttes János vitéz című táncszínházi előadását láthatják az érdeklődők. A Petőfi Sándor által írt közismert történetet ezúttal népi és kortárstánc-elemekkel vitte színpadra a táncegyüttes Györfi Csaba rendezésében. A mesés szerelmi történetet világzenei aláfestés teszi még különlegesebbé.

Október 29-én, pénteken, 18 órától a világhírű magyar filmből készült musical-adaptációt, a Valahol Európábant tűzi műsorára a Lilliput Társulat a Szigligeti Színház nagytermében. Az egyre csak pusztuló világ romjai között jókedvű gyermekek csapatokba verődve küzdenek az életben maradásért. Szeretetre, gondoskodásra, néhány jó szóra vágynak, ám a felnőttek képmutató és rideg világa kiveti magából őket. Úgy döntenek, együtt vészelik át a háború vészterhes időszakát, otthonuk pedig egy elhagyatottnak tűnő birtok lesz, ahol Simon Péter egykori karmesterrel találkozva, megismerik, hogy mi az a remény, barátság és hűség, és megtanulják, hogy „nem szabad félni”.

Október 30-án, 17 órától a Szigligeti Társulat legújabb nagyszínpadi produkcióját, a Csongor és Tündét tekinthetik meg a nézők. A nagyváradi származású neves román rendezőnő, Anca Bradu rendezésében színre vitt produkció a gyermeki létből felnövő hősök példáján keresztül beszél szerelemről, erkölcsi tartásról és állhatatosságról. Az előadásban megszólaló Vörösmarty-szöveget Ovidiu Iloc operai dalbetétei és Györfi Csaba koreográfiái színesítik. Az előadásra a Tanay Emil-bérletek érvényesíthetők.

Az előadásokra jegyek már kaphatók a színház jegypénztárában, illetve online, a www.szigligeti.biletmaster.ro oldalon. A szervezők ugyanakkor felhívják az érdeklődők figyelmét, hogy jelenleg is zajlik a Szigligeti Színház 2021-2022-es évadára szóló bérletek értékesítése. Bérleteket a színház Madách utca felőli oldaláról megközelíthető főpénztárban lehet vásárolni annak nyitvatartási idejében. Az előadásokra jegyek a pénztárakban, továbbá a szigligeti.biletmaster.ro oldalon kaphatók.

A Szigligeti Színház előadásaira a jelenleg is érvényben lévő járványügyi szabályozások értelmében a 12 év alatti személyek korlátozások nélkül, a 12 év feletti személyek csak érvényes, a teljes oltottságot, avagy a betegségből való felgyógyulást bizonyító EU-s COVID-igazolvánnyal léphetnek be. Az előadások időtartama alatt a maszk viselése és a távolságtartás kötelező.