Mágnás Miskával zárja augusztusi szabadtéri előadássorozatát  a Csíki Játékszín

Mágnás Miskával zárja augusztusi szabadtéri előadássorozatát a Csíki Játékszín

Két alkalommal – augusztus 28-án (péntek) este 20.00 órától és augusztus 30-án (vasárnap) este 20.00 órától – lesz látható a Mikó-vár udvarán a Csíki Játékszín Mágnás Miska című musicalje. Amennyiben a meghirdetett dátumokon az időjárás kedvezőtlen lesz, az előadások másnap, azaz péntek helyett szombaton (augusztus 29-én), vasárnap helyett hétfőn (augusztus 31-én) kerülnek műsorra.

Szirmai Albert, Bakonyi Károly, Gábor Andor musicaljét, a Mágnás Miskát 2018-ban mutatta be a Csíki Játékszín Kányádi Szilárd rendezésében. Az előadás a Magyar Kormány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósult meg.

 A soron következő két produkció újdonsága, hogy Rolla szerepét Tóth Jess, a csíkszeredai társulat legfiatalabb női tagja veszi át.

Az előadásról:

Baracs István vasúti mérnök érdekellentétbe kerül a közeli nemesi birtokon élő Korláthy gróffal, aki józan eszének ellentmondó, rangjánál fogva mégis jogosnak hitt igényt formál a falu számára épülő vasútra. Baracs és Korláthy grófkisasszony ismeretlenül egymásba szeretnek, ám a kastélyban áthidalhatatlannak tűnő szakadék tátong közöttük, melyet a gróffal való ellentét csak súlyosbít. Egy letűnt kor abszurditásig fajuló társadalmi különbségeit teszi nevetségessé Mágnás Miska története.

Jegyek ára mindkét alkalommal 30 lej és csak kezdése előtt másfél órával válthatók a helyszínen. A helyek érkezési sorrendben foglalhatók el, és a járványhelyzetre való tekintettel, számuk korlátozott.

Információk a 0751-039-026-os telefonszámon.