Madridban járt a SHOSHIN SZÍNHÁZI EGYESÜLET

Madridban járt a SHOSHIN SZÍNHÁZI EGYESÜLET

Madridban tartózkodott  március 28-a és április 8-a között a Shoshin nyolc tagú különítménye, ahol részt vett a Body Memory elnevezésű interkulturális projektben egy spanyol és egy olasz csoporttal együtt. Ez volt egyesületünk első külföldi utazása!

A program ideje alatt 24 színész reflektált a színházon keresztül arra, hogy milyen formákban maradtak meg a történelem, a múltunk eseményei a test és a beszéd szintjén, reakcióinkban, szavainkban, gondolatainkban és mindennapjainkban. 

Az erre az eseményre létrehozott alkalmi társulás (Ambrus Laura, Pál Emőke, Zongor Réka, Buchmann Wilhelm, Csepei Zsolt, Deák Zoltán, Pál Attila) Köllő Csongor vezetésével a kiutazást megelőzően egy 30 perces előadást állított össze, amit kutatási, tanulási fázis előzött meg. A madridi intenzív program ideje alatt pedig a három csapat workshopokon, tréningeken, találkozókon, beszélgetéseken vett részt, majd egy közös előadást hoztak létre, melyet április 6-án mutattak be a Residui Teatro bázisán.
A projekt az Erasmus+ támogatásával jött létre.

Főszervező Residui Teatro (Madrid), partnerek: a milánói Regula contra Regulam és a kolozsvári Shoshin Színházi Egyesület.