Ma este Dimény Áron lesz a Filmarcok sorozat vendége

Ma este Dimény Áron lesz a Filmarcok sorozat vendége

A Filmarcok sorozat harmadik rendezvényét szervezik meg ma, március 21-én 20 órától a Kolozsvári Állami Magyar Színház Stúdiótermében. Az est vendége Dimény Áron, aki jelentős filmszínészi múlttal rendelkezik.

A Filmarcok sorozat új szemszögből mutatja be a közönségnek a Kolozsvári Állami Magyar Színház színészeit: olyan filmeket vetítenek, amelyekben a társulat tagjai is szerepelnek, a vetítéseket pedig közönségtalálkozó követi. A sorozat vendége volt Hatházi András és Lakatos Róbert (akinek egyik rövidfilmjében Kézdi Imola is játszik).

A moziba járók többsége valószínűleg Koltai Lajos Sorstalanság című filmjéből ismerte meg Dimény Áront: a 2004-ben bemutatott film Kertész Imre Nobel-díjas regényén alapul, Dimény Áron a főszereplő Köves Gyuri (Nagy Marcell) fogolytársát, Citrom Bandit játssza.

Dimény Áron legutóbb Silviu Purcărete Valahol Palilulán (Undeva la Palilula) című filmjének főszerepét játszotta: Serafimot, akit fiatal orvosként helyeznek ki az Isten háta mögötti városkába. Az álom és valóság között pengeélen táncoló, festői látványvilágú mozi kolozsvári premierjét a Kolozsvári Állami Magyar Színházban tartottuk tavaly áprilisban.

A Filmarcok legújabb rendezvényén a két említett film mellett a Mansfeld (rendező: Szilágyi Andor), az Europolis (rendező: Corneliu Gheorghiţă), valamint A vizsga (rendező: Bergendy Péter) című alkotásokból is láthat részleteket. A vetítést nyitott beszélgetés kíséri – az est házigazdája Visky András.