Lúdas Matyi bemutatóra készül a sepsiszentgyörgyi román társulat

Lúdas Matyi bemutatóra készül a sepsiszentgyörgyi román társulat

Novemberben az Andrei Mureșanu Színház egy új bemutatóval kedveskedik Sepsiszentgyörgy színházkedvelő közönségének, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. November 3-án, csütörtökön, délután 5 órától mutatja be azt ARTA teremben Ludas Matyi című előadását Mirela Bucur rendezésében.

Lényeges, ebben a multikulturális közösségben, a magyar népmesekincset megismertetni a román gyerekekkel, eképpen hozzájárulva egymás kultúrájának megismeréséhez,  egy kiegyensúlyozott párbeszéd lehetőségének a megteremtéséhez.

Mirela Bucur rendezőnő úgy véli, hogy az általa rendezett Ion Creangă mesék alapján készült trilógia („A kecske és a három gida”, „Apó lánya, anyó lánya”, illetve a „Két arany”) után, melyeket az elmúlt 17 év során teleházzal játszott a színház román és magyar anyanyelvű gyerekek számára egyaránt, szükségszerű, hogy a magyar folklórból származó mesét is színpadra állítson. „Remélem, hogy ez az előadás a román és magyar gyerekek körében ugyanolyan sikernek fog örvendeni, mint az előző produkciók.” (Mirela Bucur)

Az előadás díszlet- és jelmeztervezője: Márton Erika, koreográfiáját Magyar Csaba és Bajkó László jegyzi. Játsszák: Liviu Popa, Marius Popa, Camelia Paraschiv, Sergiu Aliuș, Mona Codreanu, Costi Apostol, Daniel Rizea, Nae Croitoru és Pakucs Sonia.