Liselotte és a május - Pozsgai Zsolt művét mutatja be a Tompa Miklós Társulat

Liselotte és a május – Pozsgai Zsolt művét mutatja be a Tompa Miklós Társulat

Pozsgai Zsolt: Liselotte és a május (rendező: Harsányi Zsolt) című tragikomédiájával nyitja bemutatói sorozatát a 73. évadban a Tompa Miklós Társulat. A kortárs dráma a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Kistermében 2017. október 6-án, pénteken este fél 8-tól kerül közönség elé.

Liselotte „csinos, virágzásában lévő nő, kedves mosollyal, láthatóan rendezett körülmények között” és a nagy Őre vár. Illetve egy Őre, bármilyenre, aki, úgy, ahogy, de alkalmas arra, hogy megossza vele harmincas éveiben járó, magányos életét. A párkapcsolat indító, valószerű élethelyzetből a képtelenségig fokozott szituációk a nevetségessé válás és a szívszorító valóság között egyensúlyoznak.

Az egy női és hat férfiszerepet felsorakoztató pörgő humorú kortárs szöveg mindössze két színész bravúros alakításában kerül színpadra; az előadók: Gecse Ramóna és Galló Ernő Látványtervező: Puskás Gyopár.

A 12 éven felülieknek ajánlott előadás a Tompa Miklós Társulat és a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Akadémiai Műhelyének koprodukciója.

A kistermi premierre a Bernády György mecénás bérletek érvényesek. A bemutató alkalmával kerül sor az előző év színészi teljesítményeit elismerő „VASTAPS DÍJAK” átadására.

Jegyek válthatóak a Kultúrpalotában működő jegyirodában (tel.: 0372 951 251) hétköznaponként 12.00-17.30 óra között, a színházi jegypénztárban hétköznapokon 9.00-15.00 óra között és előadások előtt egy órával (tel.: 0365 806 865). Online jegyváltásra a www.biletmaster.ro honlap vehető igénybe.

Naprakész információk elérhetőek a Színház honlapján: www.nemzetiszinhaz.ro és Facebook-oldalán: www.facebook.com/tompamiklos.