Liliomfi - szilveszteri előadás a kézdivásárhelyi Városi Színházban

Liliomfi – szilveszteri előadás a kézdivásárhelyi Városi Színházban

A kézdivásárhelyi Városi Színház december 31-én, kedden 18 órától Szigligeti Ede Liliomfi című vígjátékával búcsúztatja az óévet. Az előadás rendezője Dávid Péter.

Jegyeket elővételben a Vigadó Művelődési Ház szervezőirodájában válthatnak munkanapokon 8 – 16 óra között. Helyfoglalás telefonon a 0267 – 360 179-es vagy a 0729 – 058 197-es telefonszámokon.

Az előadás létrejöttét támogatta a Bethlen Gábor Alapkezelő Nonprofit Zrt.

A magyar klasszikus vígjátékok sorában jeles helyet foglal el ez a cselszövésekre és félreértésekre épülő darab. Szilvai professzornak az a terve, hogy gyámsága alá tartozó unokaöccséhez feleségül adja titokban nevelt gyámleányát, Mariskát. A fiú közben a professzor tudta nélkül Liliomfi néven színésznek áll, s mint „éhenkórász teátrista” meghódítja Mariska szívét. Az éppen megözvegyült professzor ellenzi a házasságot, pont attól félti a lányt, akihez feleségül szánja. Liliomfi pedig azt hiszi, hogy nagybátyja akarja elvenni szerelmét… Más választás nincs: szökni kell tehát! Mindenben Liliomfi hű színésztársa, Szellemfi van a fiatalok segítségére. Hogyan tisztázódnak a félreértések, hány szerepet kell eljátszania Liliomfinak ahhoz, hogy elnyerje szerelmét? Erről szól ez a fordulatos, mulatságos darab, amely megőrzött valamit a színészet hőskorának romantikájából.

A kalandok, tréfák és bukfencek mögött – a magyar vándorkomédiások életének egy nyomorúságos és káprázatos fejezete; az a kor, melyet meghatottan úgy emlegetünk: a magyar színészet hőskora.” (Mészöly Dezső)

 SZEREPLŐK:

Szilvai, professzor:  KOLCSÁR JÓZSEF

Camilla, nevelőnő: POLGÁR EMÍLIA

Mariska, a növendéke, árva: GULÁCSI ZSUZSANNA

Liliomfi: IMECS MAGDÓ LEVENTE

Szellemfi: PÁLL GECSE ÁKOS

Kányai, fogadós: LUNG LÁSZLÓ ZSOLT

Erzsi, a leánya: APOSTOLACHE KISS ANDREA

Gyuri, pincér: FEKETE LOVAS ZSOLT

Schwartz: ALBU ISTVÁN

Zenebohóc: APOSTOLACHE KISS ZÉNÓ

 Díszlettervező: GOLICZA ELŐD

Jelmeztervező: BOCSKAI GYOPÁR

Zeneszerző: APOSTOLACHE KISS ZÉNÓ

 Rendező, dramaturg: DÁVID PÉTER