Liliomfi - Szigligeti vígjátéka a kézdivásárhelyi Városi Színházban

Liliomfi – Szigligeti vígjátéka a kézdivásárhelyi Városi Színházban

„Soha nem éreztem oly magasztos gyönyört, mint az előadás előkészületei közepette.” Szigligeti Ede

A kézdivásárhelyi Városi Színház az évad utolsó előadásaként, május 13-án, kedden 18 órától a Boér Géza bérleteseknek, 14-én, szerdán 19 órától a Toldi bérleteseknek mutatja be Szigligeti Ede Liliomfi című vígjátékát. Az előadásra jegyek is kaphatók, felnőtteknek 15, diákoknak és nyugdíjasoknak 10 lejes áron.

A magyar klasszikus vígjátékok sorában jeles helyet foglal el ez a cselszövésekre és félreértésekre épülő darab. Szilvai professzornak az a terve, hogy gyámsága alá tartozó unokaöccséhez feleségül adja titokban nevelt gyámleányát, Mariskát. A fiú közben a professzor tudta nélkül Liliomfi néven színésznek áll, s mint „éhenkórász teátrista” meghódítja Mariska szívét. Az éppen megözvegyült professzor ellenzi a házasságot, pont attól félti a lányt, akihez feleségül szánja. Liliomfi pedig azt hiszi, hogy nagybátyja akarja elvenni szerelmét… Más választás nincs: szökni kell tehát! Mindenben Liliomfi hű színésztársa, Szellemfi van a fiatalok segítségére. Hogyan tisztázódnak a félreértések, hány szerepet kell eljátszania Liliomfinak ahhoz, hogy elnyerje szerelmét? Erről szól ez a fordulatos, mulatságos darab, amely megőrzött valamit a színészet hőskorának romantikájából.

Helyfoglalás a 0267 360 179 vagy a 0729 058 197-es telefonszámok valamelyikén, jegyeket a Vigadó szervezőirodájában válthatnak, munkanapokon 8 és 16 óra között.

Az előadás létrejöttét támogatta a Bethlen Gábor Alapkezelő Nonprofit Zrt.

SZEREPLŐK:

Szilvai, professzor:  KOLCSÁR JÓZSEF

Camilla, nevelőnő: POLGÁR EMÍLIA

Mariska, Camilla növendéke, árva: GULÁCSI ZSUZSANNA

Liliomfi: IMECS MAGDÓ LEVENTE

Szellemfi: PÁLL GECSE ÁKOS

Kányai, fogadós: LUNG LÁSZLÓ ZSOLT

Erzsi, a leánya: APOSTOLACHE KISS ANDREA

Gyuri, pincér: FEKETE LOVAS ZSOLT

Schwartz: ALBU ISTVÁN

Zenebohóc: APOSTOLACHE KISS ZÉNÓ

Díszlettervező: GOLICZA ELŐD

Jelmeztervező: BOCSKAI GYOPÁR

Zeneszerző: APOSTOLACHE KISS ZÉNÓ

Rendező, dramaturg: DÁVID PÉTER