Lila ákác online bemutatója

Lila ákác online bemutatója

Január 24-én, romániai időszámítás szerint 20 órakor mutatja be az eSzínház internetes platform a nagyváradi Szigligeti Színház Lila ákác című előadását. Szép Ernő drámáját Botos Bálint rendezte, az produkció pedig elnyerte a Magyar Színházak XXXII. Kisvárdai Fesztiváljának legjobb előadásának járó díját.

A Lila ákác egy beteljesületlen szerelem történetét meséli el, miközben páratlan humorral és iróniával idézi meg a századelős Budapest dzsentrivilágát. Az előadásról Balogh Gyula kritikus így írt a Népszavában: „Botos Bálint a lényegre koncentrál, nem művészkedik, helyzeteket, viszonyokat teremt és leginkább jól oszt szerepet. A Tóth Mancit játszó Román Eszter egyenesen telitalálat. Már a jelenléte is. Úgy perzsel, hogy közben szabadkozik. Úgy éget, hogy közben maga is megég.”

Szekeres Szabolcs, az Art7 portálon Sebestyén Hunor főszereplő teljesítményét méltatta: „A sokszínű Sebestyén Hunor Csacsinszky Pált, a szerelmes bankárfiút összetett személyiségnek játssza. Meghittség és távolságtartás jellemzi Sebestyént a történet mesélőjeként és a fő karaktereként egyaránt. Narrátorként az első pillanattól bizalmas barátjaként kezeli a közönséget. Képes elhitetni, hogy csakis nekünk meséli élete szerelmének történetet.”

Az előadás online bemutatójára jegyek már kaphatók a www.eszinhaz.hu oldalon. A Szigligeti Színház ugyanakkor tájékoztatja közönségét, hogy az online premiert követően, a Lila ákác felkerül az eSzínház.hu bármikor megtekinthető előadásainak szekciójába.