Lengyelországban rendez Keresztes Attila

Lengyelországban rendez Keresztes Attila

Shakespeare Romeo és Júlia című drámáját mutatja be az opoléi Jan Kochanowski Színház Keresztes Attila rendezésében. Gombrowicz Yvonne, burgundi hercegnője és Shakespeare Hamletje után a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata művészeti igazgatójának ez a harmadik lengyelországi munkája.

A Romeo és Júlia a drámairodalom legrövidebb és legszebb szerelmi története. Úgy kezdődik el, mint aminek már vége. A történet törékenysége miatt nem a társadalmi konfliktus válik hangsúlyossá, hanem maguk az emberi kapcsolatok, pontosabban a kapcsolatteremtésre való képességünk, amely meghatároz bennünket a jó és a rossz döntéseinkben egyaránt. Ebben a történetben az elszabaduló indulatok miatt több a rossz döntés mint a jó, és ez visszafordíthatatlan tettekhez vezet.

Az opoléi bemutató időpontja 2018. október 6, este 19 óra. Keresztes Attila munkatársai Adrian Damian díszlettervező, Bianca Imelda Jeremias jelmeztervező és Boros Csaba zeneszerző. 

Szereplők: Magdalena Maścianica, Katarzyna Osipuk, Monika Stanek, Beata Wnęk-Malec, Andrzej Czernik, Andrzej Jakubczyk, Karol Kossakowski, Rafał Kronenberger, Leszek Malec, Michał Świtała, Michał Włodarczyk, Adrian Budakow, Kacper Sasin, Antoni Rychłowski

Fotó: Edgar de Poray

Az előadásról további információk a https://teatropole.pl/en/romeo-and-juliet/ oldalon olvashatók.