László Csaba kapta a legjobb férfi mellékszereplőnek járó UNITER-díjat

László Csaba kapta a legjobb férfi mellékszereplőnek járó UNITER-díjat

Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának két tagja a román színházi élet legjobb alkotásainak járó díjátadó gáláján egy szakmai illetve egy közönségdíjat kapott. A július 4-én, hétfőn, Besztercén megrendezett UNITER GÁLÁN a LEGJOBB FÉRFI MELLÉKSZEREPLŐNEK járó díjat László Csaba színész vette át Radu Afrim: GRAND HOTEL RETROMADÁR című előadásban a Szilveszter Zita szerepében nyújtott alakításáért.

László Csaba a díj átvételekor köszönetet mondott színészkollégáinak, a Tompa Miklós Társulat műszaki személyzetének illetve a marosvásárhelyi közönségnek.

„László Csaba Szilveszter Zitája pedig a játék motorja; az alakítás szinte esszenciálisan sűríti a környezetét finom erőszakkal maga alá gyűrő nő alakjához (vagy képzetéhez?) tapadó karakterjegyeket. És nemcsak sűríti, de lehengerlő humorral karikírozza, ironizálja is, miközben László Csaba összességében mégis olyan természetesen szólal meg, hogy már-már meg is feledkezem arról, hogy nem színésznőt látok a szerepben.”

(Urbán Balázs, Szárnyaló emlékek – Színház Folyóirat, 2022. 02. 05.)

A szakmai díj mellett a gála keretén belül ismertették a NÉPSZERŰSÉGI DÍJAK nyerteseit is. Az on-line leadható közönségszavazatok alapján a LEGJOBB RENDEZÉS kategóriában Fehér Balázs Benő, a Laboda Kornél-Barcsai Bálint-Fehér Balázs Benő: PIROS FŰ című előadás rendezője, a Társulat új tagja kapta.

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház külön gratulál Oláh Réka díszlettervezőnek a DEBÜT-DÍJ kategóriában kiérdemelt közönségdíjért, aki a Tompa Miklós Társulat több előadásának alkotófolyamatában is közreműködött.