Küszöbön az ARIEL 70 évfordulós ünnepsége

Küszöbön az ARIEL 70 évfordulós ünnepsége

Idén 70 éves az Ariel Színház – ebből az alkalomból mindenkit szeretettel várnak a június 7-14. között zajló ÉVFORDULÓS ÜNNEPSÉGRE.
Az eseménysorozat különlegessége, hogy a közönség megismerkedhet a magyarországi bábszínházak különböző korosztályoknak szóló,
színvonalas kínálatával is: 7 bábszínház 8 előadását hívták meg erre az alkalomra.

Emellett természetesen láthatóak majd az Ariel Színház műsoron levő magyar és román nyelvű előadásai valamint 3 meghívott román nyelvű gyerekelőadás is. Az előadások az Ariel Színház épületében található nagyteremben illetve az első emeleten található Ariel Stúdióban kapnak helyet . Az Ariel Stúdióban a helyek száma korlátozott, ezért kérik, hogy az ott műsorra tűzött előadásokra telefonon foglaljanak helyet:
a 0-4 korosztálynak szóló előadásokra a 0740 566454 telefonszámon, a 12 éven felülieknek szóló előadásra pedig a 0747 942181 telefonszámon.

Az Ariel Színházban június 11-én 18 órától nyílik az a kiállítás, amellyel két, a közelmúltban elhunyt színházi tervezőnknek, Haller Józsefnek és Lukácsy Ildikónak állítanak emléket. Haller József nemzetközi hírnévnek örvendő képzőművész stílusteremtő alkotásai négy évtizeden át határozták meg az egykori bábszínház előadásainak képi világát, köztük olyanokét is, mint Az úrhatnám polgár, Oh Romeo… oh Júlia, A kék madár. Lukácsy Ildikó 2003-tól volt az Ariel Színház festőművésze, emellett számos előadás színpadi- és bábterveit készítette el,
mint például A vitéz szabócska, A kis hableány, Évszakok, stb.

Az Évfordulós Ünnepség a BETHLEN GÁBOR ALAP támogatásával jött létre.

A fesztivál első 3 napja (június 7-9.) idén egybeesik a nagy népszerűségnek örvendő MESEVÁSÁR harmadik kiadásával, amelyet a Pro-Kaart Egyesület az Ariel Színházzal együttműködésben szervez, az Ariel Színház épületében.
A Mesevásárhoz köthető események külön szerepelnek az Ünnepség programjában.

A fesztivál teljes programja itt érhető el: http://www.teatrulariel.ro/typo3temp/pics/1a0e3292e6.jpg