Kuflik kalandjai a Szépművészeti Múzeum udvarán

Kuflik kalandjai a Szépművészeti Múzeum udvarán

Szeptember 5-én, szombaton 10 órától újra a bábszínészeké a színpad a szatmárnémeti Szépművészeti Múzeum udvarában. A Dániel András gyermekkönyveiből ismert kuflik elevenednek meg újra az Egy kupac kufli című előadásban, a Harag György Társulat Brighella Bábtagozatának tagjai segítségével.

A zenés, vidám előadásban a bábosok megmutatják a gyerekeknek, hogy játszani jó, és jó elhagyni azt a világot is, amit ma már digitális kütyük uralnak. Az egyszerű, kedves és mókás történeteken, hétköznapi szituációkon keresztül a gyerekek azt is megérthetik, hogy mindenki más: mindenki másként látja a világot, mindannyian különbözők vagyunk, de mindannyian értékesek is.

Nem is kifli. Nem is kukac. Nem is bab, de nem is kavics. Kufli. Egy kufli sok mindenre hasonlít, és semmire sem. Pattog, mint egy gumilabda, pedig nem is az. Színes, mint egy nyalóka, pedig nem ehető. Van kicsi, van nagy. Van kövér és van sovány. Jönnek-mennek, sosem tudni, honnan hova… (Dániel András) – így szól az előadás ajánlója.

A bábelőadásban Nagy Anikó, Nagy Tamás, Bandura Tibor és Kófity Annamária keltik életre a kufli-könyvek szerzője, Dániel András által tervezett bábokat, az előadás rendezője pedig Rumi László magyarországi bábrendező.

Jegyeket az Északi Színház Horea utcai jegyirodájában lehet váltani minden hétköznap 10 és 17 óra között, illetve szombaton 10 és 13 óra között, illetve a helyszínen. 

Forrás: Harag György Társulat