Közösségi táncprojekt bemutatója az M Studiónál

Közösségi táncprojekt bemutatója az M Studiónál

Ermira Goro vezetésével közösségi táncprojekt valósul meg július 2-9. között Sepsiszentgyörgyön. Az egy hetes workshopon hivatásos színészek és amatőr résztvevők alkotnak egy közös tánc-happeninget, amelyet július 9-én mutatnak be a Háromszék Táncstúdióban.

A Dancing Walks sikere után az M Studio egy újabb nyitott mozgásprojektet valósít meg július 2-9. között.

Ermira Goro, a DV8 Physical Theatre volt táncművésze egy izgalmas és rendhagyó közösségi eseménnyel tér vissza az M Studióhoz. A koreográfus 2019-ben rendezett a társulatnál, a Variations: No. 1 c. előadás az emberi kapcsolatok és interakciók apró mozzanatait, pillanatait próbálja megragadni egy sajátos mozgásnyelv segítségével. A MEETINGS egy új szintre emeli az emberi mozgás örömét és szépségét.

A MEETINGS egy olyan társadalmi-kulturális projekt, amely a kollektív táncélmény, a közös mozgás örömét keresi. A projekt merész célkitűzése elmosni a határokat „profi” és „amatőr”, „közönség” és „előadó” között. Az egyhetes workshop alatt a résztvevők megtapasztalhatják a saját, egyéni mozgásaik és a közös táncélmény között húzódó hasonlóságokat, sajátosságokat. A workshopot egy közös tánc-happening zárja július 9-én, este 19 órától a Háromszék Táncstúdióban. A belépés ingyenes.

A projekt Az M Studio 15 programsorozat keretében valósul meg, támogatják a Bethlen Gábor Alap és a Román Nemzeti Kulturális Alap (Administrația Fondului Cultural Național). Naprakész információk a társulat Facebook oldalán találhatók.