Közösség(ek), nyelv(ek) – workshop-felhívás

Közösség(ek), nyelv(ek) – workshop-felhívás

Játékba hívunk minden érdeklődőt, aki a szociális, kulturális, tanügyi szférában szervezőként, menedzserként tevékenykedik. Várjuk utolsó éves BA és MA hallgatók jelentkezését is, akik ezen a területen szeretnének elhelyezkedni.

Az Othernessproject és a Játéktér közös workshopja augusztus 1-2-án (szombaton és vasárnap) közösségek formálódását, kommunikációs helyzeteit és módszereit vizsgálja a beszélt- és a gesztusnyelvek tükrében.

Többek között arra vagyunk kíváncsiak: Milyen jelentéseket hordoz a beszélt nyelv? Hát a testnyelv? Mennyire érzékeljük a közösség összetartozását különböző nyelvi eszközeink által? Kiket engedünk be a közösségeinkbe, és kiket nem? Egyáltalán, mit nevezünk közösségnek? Milyen állandó és időleges közösségeink vannak? Hogyan jelezzük összetartozásunkat? Miért és mikor érezzük magunkat kívülállónak, vagy kit és miért gondolunk annak? Hogyan segíthetünk magunknak és másoknak átlépni nyelvi és kommunikációs korlátokon?

A koncepciót kidolgozta és az eseményt vezeti: Marco Galea (a Máltai Egyetem docense), Lars Henning (a Koppenhágai Nemzetközi Színiiskola művészeti vezetője), Proics Lilla (tanár, kulturális újságíró, színikritikus), Sebestyén Rita (az Othernessproject művészeti vezetője).

A részvétel ingyenes. Idegen nyelvtudást nem várunk el!

Időpont: 2015. augusztus 1-2 (naponta 10-19 óra között, ebéd- és kávészünetekkel).

Helyszín: Csíkszereda, Hargita Megyei Kulturális Központ, alagsori terem.

Július 15-ig az othernessproject@gmail.com email címre várjuk a jelentkezéseket. Kérjük, hogy a tárgymezőbe írják be a workshop címét – és szívesen vesszük, ha a levélben folytatják a fentebbi kérdések sorát.

Szervezők: Hargita Megye Tanácsa, Hargita Megyei Kulturális Központ, Erdélyi Összművészeti Egyesület, Játéktér Egyesület