Közeleg a TESZT, bővül a fesztivál programja

Közeleg a TESZT, bővül a fesztivál programja

Már csak napok kérdése és ismét gongütés jelzi az év legmozgalmasabb hetének kezdetét a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színházban, ugyanis május 22-én kezdetét veszi a várva várt kilencedik Temesvári Eurorégiós Színházi Találkozó, a TESZT, amelyre idén tíz országból érkeznek alkotók.

A sokszínű nemzetközi program, amelyben számos olyan előadás szerepel, amelyek jelentős nemzetközi sikereket értek el, további két előadással bővül. Az állam esetében, a már betervezett magyar és román nyelvű előadások mellett május 24-én délután 2 órától újra látható a produkció, az előadás nyelve ezúttal angol lesz. Alekszandr Manuilov eladásában egy radikális tüntetés története elevenedik meg, és megjelenik az állam úgy, ahogy a produkció ideje alatt épül.

A Simona Semenić monodrámája, a második alkalom is két időpontban látható a fesztivál ideje alatt, így az érdeklődők, akiknek nem sikerült jegyet váltaniuk a május 29-én, 17 órától kezdődő előadásra, szintén aznap, délután 15 órától láthatják az előadást. Simona Semenić, aki írója, rendezője és egyben előadója is a monodrámának, személyes történetét osztja meg a nézőkkel, felidézve azokat az éveket, amelyek során szembe kellett néznie betegségével, az epilepszia rosszabbodásával és az egészségügyi rendszerrel.

A nagy érdeklődésre való tekintettel, a május 28-án, este 10 órára meghirdetett 7 Promises előadás helyszíne is változott. A brüsszeli Random Scream produkciója a Stúdió helyett a színház Nagytermében lesz látható.

Mivel az előzetes foglalások és eladott jegyek alapján a nagytermi előadásokra hamarosan elfogynak a jegyek, már csak TESZT5 bérletet lehet váltani, mely öt szabadon választható előadás megtekintésére nyújt lehetőséget.

További információk a fesztivál honlapján (www.teszt.ro), illetve a színház jegyirodájában igényelhetők.