Kövekkel a zsebében és Ady-est a Figuránál

Kövekkel a zsebében és Ady-est a Figuránál

Változatos színházi programmal várja az érdeklődőket a Figura Stúdió Színház április második hetében. Műsorra kerül a Színházi Világnapon bemutatott Kövekkel a zsebében című tragikomédia, majd a Kolozsvári Állami Magyar Színház és a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulat közös produkciója, Bogdán Zsolt Ady-estje tekinthető meg.

MARIE JONES: KÖVEKKEL A ZSEBÉBEN

Április 8-án, szerda este 7 órától tekinthető meg újra Kolozsi Borsos Gábor és Moşu Norbert-László előadásában Marie Jones darabja, a Kövekkel a zsebében. A produkció rendezője Csuja László. A két szereplő tizenhat karaktert játsszva adja elő a történetet, mely egy amerikai filmstáb írországi filmforgatását meséli el.

Jake és Charlie élete kissé zátonyra futott, mindketten a filmiparban látnak új lehetőségeket, ám ismeretség híján nekik csak statisztaszerep jut. A statiszták szerencséje viszont pont az, hogy jó megfigyelő válhat belőlük. Így ismerhetünk meg többek között egy elkényeztetett dívát, egy toporzékoló rendezőasszisztenst, a helyi papot, az „egyetlen túlélő” statisztát, és egy fiút, akinek az élete szomorú fordulatot vesz…

A produkció stúdióelőadás, jegyek ára 15 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 10 lej.

 

„…FÜGGÖK EZEN A ZORD ÉLET-PÁRKÁNYON…” (BOGDÁN ZSOLT ADY-ESTJE)

Április 9-én, csütörtök este 7 órától a Figuránál kerül bemutatásra a Kolozsvári Állami Magyar Színház és a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulat közös produkciója, a „…függök ezen a zord élet-párkányon…” címet viselő Ady-est. Az előadás szereplője Bogdán Zsolt, Jászai- és kétszeres UNITER-díjas érdemes művész, szerkesztő-rendezője pedig Szugyiczky István, a szatmári társulat örökös tagja.

Visky András író, dramaturg, a kolozsvári színház művészeti vezetője, így fogalmaz az előadás kapcsán: „Bogdán Zsolt egyszemélyes színháza a lehető legközelebb hozza hozzánk Ady Endrét, az embert, a legszerethetőbbet és a legelviselhetetlenebbet.”

A produkció stúdióelőadás, jegyek ára 15 lej.

 

Jegyek a Figura jegyirodájában válthatók munkanapokon 10 és 16 óra között, vagy előadás előtt egy órával. Információk és jegyfoglalás a 0752-227-751-es telefonszámon, vagy az org@figura.ro e-mail címen.