Kovács András Ferenc költői estje a marosvásárhelyi színházban

Kovács András Ferenc költői estje a marosvásárhelyi színházban

A magyar kultúra napjának alkalmából Kovács András Ferenc költői estjére kerül sorra Bookart Kiadónál megjelenő Lázáry René Sándor kötethez kapcsolódóan.

A Lázáry René Sándor estéje című előadásra január 21-én, kedden 19.30 órától kerül sor a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Kistermében.

A Lázáry René Sándor: Néhány egykori költemény – válogatott versek, 1899-1919 kötet ajánlója:
„POSZTUMUSZ MŰVET, POSZTUMUSZ olvasatokat tartanak kezükben még ismeretlen, de máris posztumusz olvasók. Most éppen Lázáry René Sándor legelső, és mégis posztumusz verseskötetét. Pontosabban: csak egy szűkre szabott, szerényebb, alkalmi versválogatást magából a posztumusz teljesből, annak is csak egy behatárolt darabkájából, de így is egy (majd később) eljövendő, megtervezett egészből, Lázáry összes költői munkáiból. Ezt a harmincöt verset a még fölfedezésre váró poétai életmű mintegy húsz évnyi periódusából, az 1899 és 1919 közti időszak kilencvenöt darabjából magam válogattam össze, méghozzá a Lázáry-hagyaték nagyon különböző helyeiről…

Erre a könyvre különben az adott elszalaszthatatlan alkalmat, hogy idén százhatvan éve született, és szintúgy idén kilencven éve halt meg az, aki ezeket az egykori költeményeket írta – s talán csak bennük, általuk él, bolyong még Lázáry René Sándor.” (Kovács András Ferenc)

Az előadás után dedikálásra kerül sor.

Az eseményre 10 lejes egységes árú jegyek válthatók a Színházban működő jegypénztárban (kedd-péntek 9.00-15.00 óra között és előadás előtt egy órával, tel. 0365 806 865), a Színház Kultúrpalotában működő jegyirodájában (kedd-péntek 12.00-17.30 óra között, tel. 0372 951 251) valamint online, a www.biletmaster.ro honlapon.