Kortárs színházi fesztiválon vesz részt az M Studio

Kortárs színházi fesztiválon vesz részt az M Studio

 

Az M Studio Mozgásszínház idén első alkalommal kapott meghívást a szegedi 23. THEALTER Fesztiválra. A THEALTER Magyarország egyetlen, évente megrendezett nemzetközi kortárs színházi fesztiválja, mely a magyarországi színházi élet egyik legrangosabb összművészeti eseményének számít.

Az M Studio legfrissebb bemutatójával, a Fehér Ferenc magyarországi koreográfus által rendezett KAMPF című előadással vesz részt a seregszemlén. A KAMPF protokolláris küzdelem a ranglétrán való felfele jutásért, mellyel mindannyian naponta szembesülünk. A rendező elképzelésében azonban e folytonos harcot célszerűbb játékként, humoros oldaláról felfogni.  Az előadást július 24-én, helyi idő szerint este fél 8-tól a Régi Zsinagógában tekinthetik meg az érdeklődők.

A THEALTER elsősorban Kelet- és Dél-Európa izgalmas színházi produkcióiból válogat. A fesztivál idei díszvendége Horváth Csaba, a Forte Társulat alapító-vezetője, a Színház- és Filmművészeti Egyetem oktatója. A fesztiválon jelen lesz, számos más jelentős színházi alkotó mellett például Gergye Krisztián Társulata, a budapesti Szkéné Színház, az Átrium Film-Színház , a Zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház  és a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház is. Az erdélyi magyar színházakat az Aradi Kamaraszínház mellett a sepsiszentgyörgyi M Studio Mozgásszínház képviseli.

A fesztiválról bővebb információ a www.thealter.hu valamint a www.facebook.com/thealter weboldalakon található, fesztivál-előzetes itt: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=KfEipnwi6J4.