Kortárs művek a kézdivásárhelyi Városi Színház műsorán

Kortárs művek a kézdivásárhelyi Városi Színház műsorán

A  kézdivásárhelyi Városi Színház 2016. december 7-én, szerdán 19 órától és december 8-án csütörtökön 10 órától, a Vigadó Művelődési Ház színpadán  Kiss Csaba Skandináv lottó című stúdió előadása lesz látható Kolcsár József rendezésében. 2016. december 9-én, pénteken 10 órától (csoportos diákelőadás) és 19 órától, Matei Vișniec A pandamacik csodálatos utazása, ahogyan ezt egy szaxofonista elmeséli, kinek volt egy szeretője Frankfurtban című  darabját stúdiószínpadi előadásként tűzi műsorára a színház, a Vigadó Művelődési Házban.

Kiss Csaba marosvásárhelyi származású, Magyarországon élő drámaíró és rendező a Skandináv lottó című vígjátékában egy valós történetet, a skandináv lottó főnyereményét megnyerő házaspár életének fordulópontját meséli el és gondolja tovább egy olyan világban, ahol a szerencse könnyen jelenthet balszerencsét.

Játsszák:
Kiss László
Polgár Emilia
Lung László Zsolt
Orbán Levente
Korodi Janka

Díszlet/jelmez:
Bajkó Blanka Alíz
Rendezte:
Kolcsár József

 

„A pandamacik csodálatos utazása…” egyszerű emberek reményteljes ragaszkodásairól, magánytól való eszeveszett meneküléseikről, félelmeik észrevétlen duzzasztásáról, magányban és egyedüllétbe történő elpártolásukról, összeomlásukról és nem utolsó sorban a változásukról fog mesélni. A felismerés pillanatát szeretném lencsevégre kapni. Azé a felismerését, mikor minden jel arra mutat, hogy valamit nem veszünk figyelembe az életünkben. Talán azokat, akik egyszer megpróbáltak szeretni minket.

Szeretném, ha ez az előadás egy meleg ölelés lenne mindazoknak akik azt hiszik megtört bennük valami. Valami ami magányossá teszi mindennapjaikat. (Botond Nagy)

Szereposztás:
P.Magyarosi Imola
Lung László Zsolt
Barabás Hunor
Albert Nagy Örs

——————————————–
Díszlet, jelmez: Bagoly Zsuzsi
Koreográfia: Bordás Attila
Light design: Erőss László
Dramaturg: Tamás István
Zenei szerkesztés: Nagy Botond
RENDEZŐ: BOTOND NAGY

Jegyár: 15 lej, diákok és nyugdíjasok 10 lej, csoportos délelőtti előadás 5 lej
Jegyek elővételben kaphatók a Vigadó Művelődési Ház közönségszolgálati irodájában, hétfőtől-csütörtökig 8-19 óráig, pénteken 8-15 óráig, valamint előadás előtt egy órával. Helyfoglalás a 0267/361-081-es telefonszámon vagy az office@varosiszinhaz.ro e-mail címen lehetséges.