Kortárs, finn dráma a Figuránál

Kortárs, finn dráma a Figuránál

Mika Myllyaho Káosz című művét viszi színpadra egy majdnem csupa nőkből álló alkotócsapat. Deli Szófia rendezésében december 22-én kerül bemutatásra a harmincas éveiben járó trióról szóló történet.

Mika Myllyaho kortárs finn drámaíró, színész, 2010 óta a Finn Nemzeti Színház igazgatója. 2008-ban megjelent második drámája, a Káosz három harmincas éveiben járó nő életét mutatja be. Eni, Juli és Andi története a társadalom elvárásainak csapdájába esett női sorsok sötét komédiája, amelyben a látszólag átlagos nők látszólag átlagos élete hirtelen hajmeresztő szélsőségekbe csap át. Amikor a világ gondjai túlzottan rájuk nehezednek, leülnek egy-egy csésze kávé mellé, és megpróbálnak rájönni, hogy mi az oka és következménye kríziseiknek. Amint a három grácia megpróbál saját komfortzónáján kívül kerülni, a laza, kávézóban eltöltött délutánokból verekedés, sírrongálás és rendőrségi ügy is kerekedik.

A Káosz valódi káoszba torkollik, és sikeresen mossa el a határokat a sajnálat és a humor, az együttérzés és a megvetés, a tragédia és a felhőtlen nevetés között. Myllyaho drámája három olyan nőről szól, akikről csak reméljük, hogy a valóságban nem léteznek, de ha mégis, akkor kész a káosz!

Az előadás szereplői: Bartha Boróka, Szilágyi Míra és Vajda Gyöngyvér. Az alkotócsapat további tagjai: B. Markó Orsolya dramaturg; Huszár Kató díszlettervező, Sikó Doró jelmeztervező, valamint Kolozsi Borsos Gábor és Sosovicza Anna zeneszerzők.

A téli ünnepek közötti időszakra előadás-sorozatot tervez a gyergyószentmiklósi társulat, december 27-én látható ismét a Káosz, december 28-án a nemrég bemutatott Hol vagy, te paszományos? (r.: Csuja László), illetve december 30-án a Szeretők, amit Visky Andrej adaptált színpadra.

Az eseményre kizárólag QR-kóddal ellátott oltásigazolással, a fertőzésen való átesést igazoló dokumentummal, 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszteredménnyel vagy 48 óránál nem régebbi negatív antigén gyorstesztet bizonyító dokumentummal rendelkező személyeket áll módunkban beengedni. Jegyek válthatók előadás előtt egy órával a Figura Stúdió Színház előterében található jegypénztárban vagy online a www.figura.biletmaster.ro oldalon. Helyfoglalás és információk a 0752-227-011-es telefonszámon, vagy az org@figura.ro e-mail címen.