Költői életrajz Urmuz élete és művei alapján Gavriil Pinte előadása Marosvásárhelyen

Költői életrajz Urmuz élete és művei alapján Gavriil Pinte előadása Marosvásárhelyen

2018. február 9-én, pénteken, 19.30 órától került sor a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Liviu Rebreanu Társulata Urmuz úr bizarr oldalakat ír című előadásának bemutatójára.

Költői életrajz Urmuz élete és művei alapján, aki az abszurd irodalom és színház előfutára, a XX. századi művészet egyik autentikus lázadója.

A színpadi szöveg a Stamate úr és a tölcsér (négy részletben, kisebb betoldásokkal, teljes terjedelemben), a Némi metafizika és csillagászat (majdnem teljes terjedelemben), az Algazy & Grummer (részletek) című, valamint a kiadók által Jegyzetek – szétszórt piszkozatok névvel illetett Urmuz-szövegek, továbbá Urmuz adatainak felhasználásával született meg.

 A darab rendezője Gavriil Pinte, díszlettervező Roxana Ionescu.

A szereposztás tagjai: Mihai Crăciun, Alexandru-Andrei Chiran, Luchian Pantea, Ale Țifrea, Sergiu Marocico, Rodica Baghiu, Ion Vântu, Csaba Ciugulitu, Georgiana Ghergu, Cristian Iorga, Bianca Fărcaș, Costin Gavază.

Az előadás 14 éven felülieknek ajánlott!

A következő előadás csütörtökön, február 22-én, 19.30 órától tekinthető meg a Nemzeti Színház Kistermében.

(Forrás: Liviu Rebreanu Társulat)

 Az előadás magyar nyelvű felirattal követhető.

Jegyek válthatóak a Kultúrpalota jegyirodájában hétköznap 12.00 és 17.30 óra között és a színházi jegypénztárban 9.00-15.00 óra között illetve a www.biletmaster.ro honlapon.