Költészetnapi rendezvénysorozatot tervez a Harag György Társulat

Költészetnapi rendezvénysorozatot tervez a Harag György Társulat

A SzatmárON kezdeményezés újabb állomásaként idén is költészetnapi programsorozatot szervez a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata 2016. április 9-én, szombaton Költészetünk ünnepe címmel. A tavalyihoz hasonlóan 2016-ban is az irodalom, a zene és a gasztronómia témakörök mentén csoportosulnak a versblokkok, ugyanis nem csak verseket lehet majd hallgatni, mondani vagy felolvasni, hanem a résztvevők magyar klasszikusok kedvenc ételeibe kóstolhatnak bele, és zenei csemegében is részük lehet. A rendezvénynek Szatmárnémeti egyik kedvenc közösségi tere, a MusiC’at Caffe & Pub (Szatmárnémeti, Hám János utca 4) biztosít helyszínt 14 és 21 óra között. Az est záróakkordja a helyi The Hats zenekar élő koncertje lesz.

A programsorozatra a belépés ingyenes, és a szervezők minden érdeklődőt szeretettel felkérnek, mondja vagy olvassa fel kedvenc magyar versét/verseit, illetve nagy örömmel fogadják a saját költeményeket is. A versmaratonra előzetesen lehet regisztrálni április 6-ig, a kolteszetnap@harag.eu e-mail címen és a 0261712362 telefonszámon.

A sorozat részeként április 11-én, hétfőn, a Magyar Költészet Napján 11 órától Fütyülünk a világra címmel Bertóti Johanna megzenésített költeményekből összeállított koncertjére kerül sor az Ács Alajos Játékszínben.