Költészeti versenyt hirdet a Tompa Miklós Társulat

Költészeti versenyt hirdet a Tompa Miklós Társulat

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata a Látó szépirodalmi folyóirattal együttműködve Írd meg magad! címen költészeti versenyt hirdet középiskolások számára a magyar költészet napja alkalmából. Ha rejtőzik megírt vers otthon a fiókodban, vagy ha már régóta szeretnéd kipróbálni írói vénádat, április 6-án éjfélig a tompamiklostarsulat@gmail.com e-mail címre várjuk két versed.

Követelmények: Az első beküldött vers témája/címe Önarckép, a második vers szabadon választható témájú/című. Kizárólag olyan verseket fogadunk el, amelyek még nem kerültek közlésre írott, illetve online platformokon.

A beérkező verseket hét tagú zsűri bírálja el: Vida Gábor író, Markó Béla költő, Demény Péter író, költő, Keresztes Attila művészeti igazgató, valamint Tompa Klára, Simon Boglárka Katalin, Henn János színészek. A legsikeresebb alkotásokat a Látó szépirodalmi folyóirat publikálja, valamint a Tompa Miklós Társulat művészei versműsort készítenek belőlük, amelyet a Színház magyar költészet napján, április 11-én este 19 órától mutat be az aktuális járványügyi rendelkezéseknek megfelelő formában.