Klasszikus komédia kortárs hangolásban a nagyváradi színházban

Klasszikus komédia kortárs hangolásban a nagyváradi színházban

Április 28-án 19 órától mutatja be a Szigligeti Társulat Molière A mizantróp című nagyszínpadi komédiáját.

 

Az előadásról a rendező, Novák Eszter a következőket írta: „Az embergyűlölő. Mit jelent ez, lehet-e vegytisztán és általában gyűlölni az embert? Vajon az emberre vagy a társadalmi viselkedés-formákra, az álszentségre, a simulékonyságra, az őszintétlenségre haragszunk-e, amikor felfedezzük a bennünk élő mizantrópot? Molière főhőse Alceste is nehezen igazodik ki ezen, főképp hogy szerelme és barátsága a tét. Hatalmas vitában áll a körülötte lévő világgal, barátjával (a filantrópiát képviselő Philinttel), és talán elsősorban önmagával. Ez a vita éppen 550 éve tart — írók, színészek, színházrendezők és nézők milliói vesznek részt benne — és még nem dőlt el. Még azt is nehéz eldönteni, hogy nevessünk vagy inkább sírjunk rajta — illetve önmagunkon”. A bemutatóra a Szigligeti-bérletek érvényesek.

 

Az április 28-ai bemutatót követően áprilisban még egy alkalommal, április 29-én, 17 órától kerül sor (Papp Magda-bérlet) láthatja a közönség a Szigligeti Társulat előadását.

 

Az előadásra jegyek a Szigligeti Színház jegypénztárában (nyitva hétfőtől péntekig 14-19 óra között, illetve hétvégente előadások előtt egy órával), valamint online, a www.biletmaster.ro oldalon kaphatók.