Klamm háborúja a Figuránál

Klamm háborúja a Figuránál

Szeptember 18-án, kedden este 7 órától a Figura stúdiótermében látható a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának vendégjátéka, a Klamm háborúja. Kai Hensel monodrámája Ovidiu Caița rendezésében, Rappert-Vencz Gábor előadásában tekinthető meg. A produkció tantermi előadás, ezért négy alkalommal a gyergyószentmiklósi iskolákban is műsorra kerül: szeptember 17-18-án a Batthyány Ignác Technikai Kollégiumban, szeptember 19-20-án a Salamon Ernő Gimnáziumban. A Klamm háborúja a Te színházad program keretein belül jön létre Hargita Megye Tanácsa támogatásával.

A kortárs német szerző monodrámáját Német Ifjúsági Színházi Díjjal ismerték el 2002-ben. A szöveg egy tanár és osztálya különös harcát mutatja be. A tanulók levélben tudatják német irodalom- és nyelvtanárukkal, hogy teljes mértékben őt okolják egyik diáktársuk előző iskolai évben, érettségi előtt elkövetett öngyilkosságáért. Levélben megfogalmazott hadüzenetükben teljes ellenállást hirdetnek, semmilyen szinten nem hajlandóak együttműködni tanárukkal, aki ugyan a lehetőségekhez mérten megpróbál tovább tanítani a normális iskolai keretek között, ám ezt az osztály bojkottálja. Hamarosan Klamm tanár úr is meghirdeti saját, a teljes tanintézménnyel szembeni háborúját…

A szeptember 18-án, este 7 órától kezdődő előadásra a jegyek ára 15 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 10 lej. Jegyek válthatók munkanapokon 15.00 és 19.00 óra között a Figura Stúdió Színház előcsarnokában található jegypénztárban.

 

Helyfoglalás és információk a 0752-227-011-es telefonszámon, vagy az org@figura.ro e-mail címen.

Kai Hensel:

KLAMM HÁBORÚJA

Monodráma

 

Szereposztás:

Klamm tanár: RAPPERT-VENCZ GÁBOR

 

Rendező: OVIDIU CAIŢA m.v.

Díszlettervező: SZABÓ ANNA

Jelmeztervező: SZABÓ ANNA