Kisvárdán A Nyugalom

Kisvárdán A Nyugalom

Korábbi megmérettetéseken már díjazott előadással szerepel a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata a Magyar Színházak XXVIII. Kisvárdai Fesztiválján, melyre 2016. június 17-25. között kerül sor a felső-szabolcsi kisvárosban.

Az idei találkozón a szervezők és a válogatók elképzelése szerint erősíteni szeretnék a kilenc napos rendezvény fesztiváljellegét. A versenyprogramban több díszbemutató jellegű, értékállónak bizonyult előadás, valamint magas művészi színvonalat képviselő, de kifejezetten közönségbarát darab szerepel. A műsort Balogh Tibor színházi szakíró állította össze, aki korábban már tagja volt a kisvárdai fesztivál zsűrijének, és a 2014/2015-ös POSzT-nak (Pécsi Országos Színházi Találkozó) is ő volt egyik válogatója.

A Tompa Miklós Társulat a fesztivál versenyprogramjában Bartis Attila: A NYUGALOM című darabját mutatja be Radu Afrim rendezésében. Az előadás A nyugalom című regény, valamint a szintén Bartis Attila által jegyzett Anyám, Kleopátra című színdarab ötvözéséből született meg. Szereposztás: Bányai Kelemen Barna, B.Fülöp Erzsébet, Kiss Bora, Berekméri Katalin, Nagy Dorottya, Biluska Annamária, Bartha László Zsolt, Galló Ernő, Ruszuly Ervin, Varga Balázs, Huszár Gábor, Kölcze Kata, Nagy Péter. Rendező: Radu Afrim, díszlet: Adrian Damian, jelmez: Márton Erika, rendezőasszisztens: Berekméri Katalin, ügyelő: Szakács László. A zenét Kiss Bora jegyzi.

A NYUGALOM című produkció 2016. június 23-án 18.00 órától tekinthető meg a kisvárdai Művészetek Házában.