Kispipi és Kisréce - Bemutatóra készül a Lilliput Társulat

Kispipi és Kisréce – Bemutatóra készül a Lilliput Társulat

A Lilliput Társulat a 2017/2018-as évadának első bemutató előadásához közeledik. A 3 éven felülieknek szóló, Kispipi és Kisréce című produkciót Vlagyimir Szutyejev azonos című meséjét felhasználva írta és rendezte Szabó Attila.

A bemutató időpontja szeptember 30., 17 óra, helyszínéül az Árkádia Bábszínház kisterme szolgál. Helyeken előzetesen a Szigligeti Színház jegypénztárában lehet foglalni hétfőtől péntekig 14-19 óra között.

Valamikor réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban Vlagyimir Szutyejev írt egy Kispipi és Kisréce című mesét. Ám nem is olyan régen Szabó Attila is írt egy azonos című, de más jellegű történetet. Mert – bár maga Kispipi és Kisréce itt is megjelenik, ebben a szövegben alapvetően Bátyó (aki Lóri) és Húgi (aki Zsófi) a főszereplő, no meg kettejük viszonya, azaz maga a testvérjátszma. Szóval? Hirtelen belecsöppentünk a kiscsillagok háborújába? Á, azért ennyire nem durva a helyzet. Bár, egy sötét nagyúr minden nagybátyó életében ott leselkedik, ott ólálkodik húgának jelenlétében. Kérdés, hogy mit kezd vele, hogyan győzi le? És legfőképpen: kit? Minderre választ kapunk Nagyinál, falun. Mert bizony egy hét vidéken töltött idő nem csak Nagyi legfinomabb palacsintái, a kert, a háziállatok és a felhőtlen szórakozás ígérete…