Kinyitja kapuit a Puck Bábszínház

Kinyitja kapuit a Puck Bábszínház

Február 13-tán kinyitja kapuit a Puck bábszínház és előadásokkal várja közönségét szombaton, valamint vasárnap.

Sok hónapnyi várakozás után újra nyitva áll a kolozsvári bábszínház ajtaja. Szombaton és vasárnap már a megszokott időpontban láthat előadásokat a közönség.

Szombaton, február 13-án A tornyocska című előadást lehet 11:00 órától megtekinteni, amely a legkisebb nézők számára szól, a kétéves korosztálynak.

A történet egy közös játékkal kezdődik, hiszen fel kell építeni a mese központi elemét, a tornyocskát. És hogy kik laknak ebben a toronyban? Négy kis állat, akik egyszer csak azzal szembesülnek, hogy veszélybe került az otthonuk. Szerencsére furfangos állatokról van szó, akiknek nem csak éles eszük, hanem segítőtársaik is vannak: a gyerekközönség. Eddig minden alkalommal sikeresen megvédték a tornyocskát az erdő veszedelmes lakóitól, így hát február 13-án ismét nekilátnak a nemes feladatnak! Az interaktív előadás rendezője Jakab Ildikó, a szombati szereposztásban pedig Balogh Dorottya, Erdei Emese, Domokos Szabolcs és Mostis Balázs látható.

Vasárnap, február 14-én a román társulat is várja közönségét, Az eszes szabólegény (Coritorașul cel isteț) című előadást lehet 11:00 órától megtekinteni. Az előadás rendezője Emilia Nechita, aki az ismert Grimm-történetet bábszínpadra adaptálta, a szereposztásban pedig Laura Corpodean, valamint Iulian Lungu látható.

Jegyárak és belépéssel kapcsolatos információk

Mivel a korlátozások csak részben szüntek meg, emiatt a hétvégi előadásokra is kisebb létszámú közönséget lehet fogadni. A maximális férőhely 24 fő, ezért érdemes előadáskezdés előtt harminc perccel érkezni. Nem csak a kevés férőhely miatt, hanem  azért is, mert belépés előtt a szokásos lázmérésre is sor kerül.

A hétvégi előadások jegyárai a következők: 10 lej gyerekeknek és diákoknak, 20 lej nyugdíjasoknak, valamint 40 lej felnőttek számára. Továbbá, ismét lehetőség van bérletvásárlásra, amely 60 lejbe kerül és 6 belépést biztosít.