„KINCSEKRE” VADÁSZTAK A MAGYAR DRÁMA NAPJÁN TEMESVÁRON

„KINCSEKRE” VADÁSZTAK A MAGYAR DRÁMA NAPJÁN TEMESVÁRON

A Magyar Dráma Napján hagyományaikhoz híven a szervezők idén is különleges programokkal várták a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház látogatóit. A mindenkori magyar dráma előtt tisztelegve, a színház ezúttal is előadással és kulturális kincsvadászattal hívta fel a figyelmet a város és az egyetemes magyar kultúra értékeire. A verseny jellegű kincsvadászatra olyan 16 és 25 év közötti fiatalok jelentkezését várták, akik kicsit más oldalról megközelítve is meg akarták ismerni a város „kincseit”. A verseny nyertese pedig vasárnap estére egy KULT Card bérlettel lett gazdagabb.

Ezzel a kezdeményezéssel a színház azoknak az építészeknek, költőknek, festőknek, irodalmároknak és zenészeknek a munkásságára hívta fel a figyelmet, akik  évszázadok óta formálják és alakítják Temesvár kulturális életét. A kincsvadászat célja a város magyar vonatkozású kulturális és művészeti értékeinek megtalálása és megismerése volt, legyen az egy több száz éves épület vagy egy kortárs festő az Opera térről.

Kortárs kincsek mellett pedig egy valódi klasszikussal is készült a temesvári magyar színház, hiszen délután 4 és este 6 órától a szlovákiai Csavar Társulat A nagyidai cigányok című előadását tekinthették meg az érdeklődők.