Kettős premier a temesvári színházban

Kettős premier a temesvári színházban

Úgy alakult, hogy január végén, egy hét alatt két bemutatóra is sor kerül a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színházban.

Január 27-én a Csaba csepp (Minden megváltozik!) című előadást tekinthetik meg az érdeklődők. A minden szempontból ősbemutatónak számító nagyszínpadi zenés produkció már-már abszurdba hajló története egy teljesen hétköznapinak tűnő televíziós reklámműsorral és egy kihagyhatatlan ajánlattal indul, hogy aztán egyre merészebb ötletek és ajánlatok mentén görbe tükröt tartson korunk fogyasztói, a valóságtól szinte teljesen elrugaszkodott társadalmának. Az élet küzdelem, a világ megmagyarázhatatlan és sehol egy csodaszer, ami megoldást kínálna minden bajra, – vagy legalábbis ezt mondják, akik még nem vettek részt az Intermegagigaterrawonder KFT kozmo-karmikus csúcstalálkozóján. Most viszont itt a kihagyhatatlan lehetőség. Ha élnek vele, minden megváltozik!  

Az előadás írója és rendezője Tasnádi-Sáhy Péter, a Budapesten született, jelenleg Nagyváradon élő író, publicista, dramaturg, rendező, aki az elmúlt, közel egy évtizedben több hazai és magyarországi színházban is dolgozott dramaturgként, olyan rendezők mellett, mint Béres László, Dimény Levente, Rumi László és Hargitai Iván. 2017-ben szerzett mesterdiplomát színház rendező szakon a Marosvásárhely Művészeti Egyetemen. Azóta több nagyszínpadi, stúdiós, tantermi és felolvasószínházi előadást is rendezett.

Az előadás színpadra állításában állandó partnerei voltak Cári Tibor zeneszerző, Baczó Tünde koreográfus, valamint Albert Alpár díszlet- és jelmeztervező.

A bemutatót követően legközelebb február 12-én, szombaton várják az érdeklődőket a Színház Nagytermébe.

A hónap másik, nagyon várt bemutatója a legkisebbeket és családjaikat hivatott megszólítani. A veszprémi Kabóca Bábszínházzal közösen színpadra állított zenés bábelőadás az egyik legismertebb és talán legtöbbször feldolgozott tündérmesét meséli újra.

A Hamupipőke története mindenki számára ismert. A mostoha körülmények között élő, lencsét válogató, jóságos, fiatal lány, története és annak szereplői a bábok segítségével humorosan és játékosan jelennek meg a színpadon, ahol a jók megérdemlik a méltó jutalmat, a gonoszok pedig pont annyira bűnhődnek meg, amennyire rászolgáltak.

Hamupipőke meséjét Szántó Viktória, rutinos és a mesék világában igencsak jártas dramaturg, Sramó Gábor rendező, Lászlóffy Zsolt zeneszerző, valamint Bodor Judit díszlet-és jelmeztervező állította színpadra.

A bemutatóra január 29-én, este 6 órától kerül sor a Színház Stúdió termében. Ezt követően másnap, január 30-án, illetve február 4-én tekinthetik meg az előadást az érdeklődők.