Két új előadás készül áprilisban az M Studiónál

Két új előadás készül áprilisban az M Studiónál

Júniusra és szeptemberre tervezett bemutatók előkészületei zajlanak áprilisban a sepsiszentgyörgyi M Studio Mozgásszínházban.

A hónap elején Yves Marc franciaországi rendező-koreográfus vezetésével két hetes workshopon vesznek részt a társulat tagjai, mely a szeptemberben bemutatásra kerülő közös produkciót készíti elő. Yves Marc a Montreuil-i Theatre du Mouvement társigazgatója, színházpedagógus, aki számos nemzetközi kurzust és színésztréninget tart, Etienne Decroux-tól tanult pantomimet Párizsban. Sajátos színházi világa a színész klasszikus művészetét egyesíti a kortárs pantomimmel, a mozgások valamint gesztusok dramatizálása által. A M Studiónál rendezett előadás több szempontból is premiernek számít: ez lesz a világhírű koreográfus első romániai bemutatója, mely koprodukcióként, az M Studio és a sepsiszentgyörgyi Andrei Mureșanu Színház együttműködése folytán valósul meg. A bemutató tervezett időpontja 2013. szeptember vége.

Hónap végén folytatódnak Fehér Ferenc, Hevesi Sándor- és Lábán-díjas budapesti koreográfus vezetésével a KAMPF (Harc) című előadás próbái, melyből a sepsiszentgyörgyi közönség a Kulturális Nyílt Napok alkalmával már láthatott egy rövid ízelítőt. Az előadás tervezett bemutatója június 8.

Áprilisban folytatjuk diákelőadás-sorozatunkat is, melynek keretében 18-án, csütörtökön este 7-től a Plugor Sándor Művészeti Líceum diákbérletesei A per (rendező: Barta Dóra) című előadásunkat tekinthetik meg. Továbbra is műsoron a Veres Nagy Attila, társulatunk színésze által rendezett Kecsevecse, melyet április 6-án, szombaton valamint 14-én, vasárnap láthat a közönség. Az előadások helyszíne az Új Stúdióterem.