Két előadással szerepel a budapesti Thália Színház fesztiválján a Harag György Társulat

Két előadással szerepel a budapesti Thália Színház fesztiválján a Harag György Társulat

A „Függök ezen a zord élet-párkányon…” című Ady-estjével és az Antigoné című előadásával vendégszerepel a budapesti Thália Színház által szervezett, Határon Túli Magyar Színházak Szemléje elnevezésű fesztiválon a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata. A Bogdán Zsolt Jászai- és kétszeres UNITER-díjas érdemes művész által előadott és a Szugyiczky István, a szatmári társulat örökös tagja által szerkesztett-rendezett pódiumest 2015. május 12-én, budapesti idő szerint 19:30 órától látható a Thália Színház Arizona Stúdiójában, a Harag György Társulat és a Kolozsvári Állami Magyar Színház közös produkciójában.

Szintén a budapesti színházi seregszemle keretében tekintheti meg a magyar főváros közönsége a Balogh Attila fiatal rendező által színre vitt Antigoné című előadást 2015. május 14-én, helyi idő szerint 19:00 órától, a Thália Színház nagyszínpadán kialakított színpadi nézőtérrel.

A Thália Színház 2015. május 11. és 15. között immár negyedik alkalommal rendezi meg a Határon Túli Magyar Színházak Szemléjét, melyen 5 nap alatt 8 előadást láthat majd a közönség. A romániai magyar színházak közül a Harag György Társulat mellett a fesztivál meghívottjai között szerepel a nagyváradi Szigligeti Színház társulata is, amely egy, a tolerancia és a megbocsátás szükségességének üzenetét hordozó lengyel kortárs drámát mutat be, Tadeusz Slobodzianek A mi osztályunk című darabját Anca Bradu rendezésében. Ez az előadás egyébként 2015. május 18-án, hétfőn, 19:00 órától a Szatmárnémeti Szakszervezetek Művelődési Házában is látható a Harag György Társulat meghívására. A szatmári társulat ezzel az előadással emlékezik a szatmári zsidóság deportálására.

A budapesti fesztiválprogramban szerepel még az Újvidéki Színház, az Aradi Kamaraszínház, a kézdivásárhelyi Városi Színház, a csíkszeredai Csíki Játékszín, valamint a marosvásárhelyi Spectrum Színház egy-egy előadása is.