Két előadás bérletszünetben a Csíki Játékszín műsorán

Két előadás bérletszünetben a Csíki Játékszín műsorán

Április 27-én, kedden 19 órától lesz látható Eisemann Mihály és Szilágyi László Én és a kisöcsém című operettje valamint április 28-án, szerdán 19 órától Kárpáti Péter Pájinkás János című darabja. Mindkét előadást bérletszünetben játssza a Csíki Játékszín.

Az Én és a kisöcsémben Kelemen Félix, a Zabakol tápszergyár igazgatója egy jó üzlet reményében Willy Andersenhez, a dán milliomoshoz adná a lányát. Megérkezik azonban a tavasz és teljesen összekuszál mindent. Legfőképp Kelemen Kató kisasszony érzelmeiben okoz zűrzavart, aki ebben az évszakban mindig felpezsdül, és esze ágában sincs a papa kívánságának eleget tenni.  Minden szál egy velencei buszos kiránduláshoz vezet, ami úgy tűnik, fontos változásokkal kecsegtet.

Hiszen mindenki szerelemes akar lenni, és mindenki szerelmes is lesz valakibe, aki meglehet, nem is az, akinek mondja magát. De vajon mennyi füllentés és bájos cselszövés szükséges ahhoz, hogy lehulljon a lepel? Milyen út vezet a boldog házassághoz, és vajon ki hordja a nadrágot?

Az Én és a kisöcsém olyan zenés társasutazásra invitálja a nézőt, amely során mindez kiderülhet. Na meg az is, hogy elsikkasztható-e a tavasz, ha a szerelem már közbeszólt?

Az előadást játsszák: TÓTH JESS, SZABÓ ENIKŐ, BILIBÓK ATTILA, KOSZTÁNDI ZSOLT, LŐRINCZ ANDRÁS ERNŐ, BENDE SÁNDOR, PUSKÁS LÁSZLÓ, ZSIGMOND ÉVA BEÁTA; a szöveget átdolgozta: LŐRINCZY ATTILA; zenekar: BENE ZOLTÁN, BENEDEK SZILAMÉR, BOLDIZSÁR SZABOLCS, HOMPOTH ARTHUR NORBERT, JÁNOS LÁSZLÓ, RÁDUJ GÁBOR; zenei vezető: BENE ZOLTÁN; díszlet- és jelmeztervező: BAKCSI KATA; koreográfus: GYÖRFI CSABA.

Pájinkás János
Fotó: Csíki Játékszín

A Pájinkás Jánosban a nagy mesemondótól, Ámi Lajostól megkérdezik, hogy van-e az embernek lelke. Már csak azért is lennie kell, mert álmunkban a lelkünk az, ami vándorol válaszolja, és már bele is kezd a mesébe, mely szerint a lélek bárhová el tud menni. Hisz álmunkban olyan tájakon járhatunk, ahol mi azelőtt sosem voltunk. Így jutunk el Nagyoroszországba is, Pájinkás János szülőhazájába.

Pájinkás János a lélek mérnöke. Meg sem született, és már tudta, mi lesz száz év múlva. Az anyja méhében megálmodta, hogyan fogja ő az országot megmenteni. Négynaposan végre pájinkát is kapott és aztán egész életében nem is evett-ivott egyebet. Még aznap elindult a cárhoz, hogy előadja forradalmi terveit. Azokkal aztán a hazáját felvirágoztatta. Sőt, még a sárkányokat is legyőzte, akik a napot az égről le akarták venni. 

A történeten túl Ámi Lajos világnézetében folyamatosan érezhető az arra való felszólítás, hogy az embernek egész életén át foglalkoznia kell a lélek működésének megértésével. Meséi pedig mintha arra bátorítanának, hogy soha nem féljünk álmodni, és álmunkban a lelkünket hagyni vándorolni. A Csíki Játékszín legújabb előadása is erre tesz kísérletet.

Az előadást játsszák: Kányádi Szilárd, Kozma Attila, Bartalis Gabriella/Fekete Bernadetta, Márdirosz Ágnes, Vass Csaba, Giacomello Roberto, Tóth Jess, Puskás László, Zsigmond Éva Beáta, Borsos Tamás.

Az előadást 14 éven felüli nézőknek ajánlja a színház!

Jegyek válthatók a színház jegypénztárában munkanapokon 12.00 és 15.00 óra között, valamint előadások előtt egy órával. Információk és helyfoglalás a 0751-039-026-os telefonszámon. Az előadás a járványügyi előírásoknak megfelelően fog zajlani.

Az előadások a Magyar Kormány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósultak meg.