Két élő halott –  videó streaming előadás a Vstage.ro-n keresztül

Két élő halott – videó streaming előadás a Vstage.ro-n keresztül

A mindannyiunk által ismert járványügyi helyzetben az Andrei Mureșanu Színház élőben közvetíti az Alexandru Dabija által rendezett Két élő halott („Doi morți vii”) Vasile Alecsandi komédiát a Vstage felületén.

Az előadást, melyet márciusban mutattak be, olyan érdeklődés övezte, hogy a bemutatóra már a promóciós kampány megkezdése előtt elfogytak a jegyek. Nagyon kevesen láthatták az előadást, mert néhány nappal a bemutató után szükségállapotot vezettek be Romániában, és felfüggesztették a színházi előadásokat. Ezért újabb bemutatóként tekinthetünk erre az eseményre, annál is inkább, mert Liviu Popa helyét Iulian Trăistaru, a színház fiatal színésze, a D-butan-T fesztivál egyik nyertese veszi át.

Az streaming felületre belépési lehetőséget lehet váltani a iaBilet.ro-n, ahol a színházszeretők, érdeklődők a meghirdetett időpontban a jegyen feltüntetett kóddal beléphetnek a felületre és megtekinthetik az előadást.

A Két élő halott komédia, Ghiftui, egy gazdag birtokos személye köré épül, aki könnyedén engedi meggyőzni magát, hogy ideje megnősülnie, annak ellenére, hogy megrögzött agglegény. Egy váratlan verekedést eredményező veszekedés során, egy tóba esik ellenfelével együtt, és meggyőződése, hogy megölte a másikat. Ami azután következik, mulatságos helyzetek, melyeken keresztül a szereplők mintha a káosz és a félreértések körhintájában keringenének, melyet végül a játékos véletlen old fel.

Az előadás új változatának bemutatójára november 15–én, vasárnap 19,00 kerül sor. Az előadásban játszanak: Iulian Trăistaru, Anca Pitaru, Claudia Ardelean, Elena Popa, Camelia Paraschiv, Mona Codreanu, Costi Apostol, Sebastian Marina és Daniel Rizea.

Az előadás megtekintéséhez jegyek kaphatóak a iaBilet.ro honlapon. A jegy ára 15 lej, melyhez hozzáadódik egy 3 lejes díj az online felületre való belépésért.